Beovizija se gasi?

„Beovizija“, na kojoj se bira naš predstavnik na izboru za „Pesmu Evrovizije“, izgleda pred gašenjem!

Nakon povlačenja brojnih zemalja, i Radio-televizija Srbije sve je bliža odluci da ugasi festival i delegata za „Evrosong“ bira po novom sistemu - jedan izvođač, tri pesme.

To u praksi znači da RTS izabere interpretatora koji otpeva tri numere, a publika glasa sa kojom pesmom će da učestvuje na „Evrosongu“. Na koji tačno način će biti izabran predstavnik Srbije na takmičenju koje se 25, 27. i 29. maja 2010. godine održava u Norveškoj, biće poznato za nekoliko dana.
- Dogovaramo se šta bi bilo najbolje. Još nismo definitivno odlučili da li ćemo srpskog predstavnika birati kao i prethodnih godina na „Beoviziji“ ili na neki drugi način, kako to rade zemlje u okruženju. Postoje razni predlozi, a konačni rezultati dogovora u RTS-u znaće se za nekoliko dana - rekla je Duška Vučinić-Lučić, šef PR službe RTS za „Vesti“.
Inače, prva „Beovizija“ održana je 2003. godine na inicijativu Marine Tucaković i zamišljena je kao takmičarski festival na kome se bira predstavnik, tada zajedničke države Srbije i Crne Gore na „Evrosongu“.
Izvor: Alo!

1 komentara:

Анониман,  уторак, 20. децембар 2011. 21:05:00 CET  

naravno da ce te ukloniti bilo koji komentar ako vam se nesvidja ali ce te bar ovaj vi procitati.kao prvo volim beoviziju i naravno eurosong ali sa vasim izborom se neslazem i nije fer igra treba da ide onaj koji dobije najvise glasova ali da bude bar deset izvodjaca ili vise ali bez namestanja samo takvim nacinom mozemo pobediti a ovo sto se desilo zadnjih par puta je velika sramota ,mislim na pobedu flamingosa tu se videlo kolika je to namestaljka i zadnji put kada ste izabrali tri vasa izvodjaca.mrzi me da dalje komentarisem ali se nadam da ce te poraditi na fer igri s postovanjem.

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP