Monstruozno: Ubijali debele i prodavali njihovo salo

Peruanska policija uhapsila je četvoročlanu bandu koja je ubijala gojazne ljude i prodavala njihovo salo kozmetičkim firmama u Evropi po ceni od 15.000 dolara po litru! Monstrumi su brutalno ubijali ljude, komadajući njihova tela, zatim su topili salo, a na kraju su žrtve sahranjivali.

Uhapšeni su Hilario Kuden Simon, označen kao vođa bande, zatim Elmer Segundo Kastiljehos Aguera, Enedin Estelo Klaudijo i Serapio Markos Varamendi Principa, a peruanska policija veruje da je pet članova bande i dalje u bekstvu. Za dvojicu odbeglih članova pretpostavlja se da su Italijani i da su bili spona koja je obezbeđivala prodaju sala na evropskom crnom tržištu.

Ubice su za svoje žrtve birale samo debele ljude. Monstrumi su im obećavali da će im naći posao, a za sastanak sa njima birali su zabačene puteve gde bi ih ubijali. Policija je na osnovu izjava uhapšenih otkrila i plitko zakopane leševe u gradu u centralnom delu Perua, Huanku, u kojima su se nalazili raskomadani delovi tela. U tim grobovima pronađeni su ostaci ljudskih tela, ruke, noge i glave. U neposrednoj blizini grobova otkrivena je i kuća sa laboratorijom u kojoj su ubice svoje žrtve najpre sakatili, a potom topili delove njihovih tela da bi na taj način dobili salo. Dobijenu tečnost bi sipali u flaše koje bi zatim preko organizovane mreže posrednika prodavali evropskim kozmetičkim kompanijama.
Banda je otkrivena početkom ovog meseca nakon što je policija uhapsila jednog od njenih članova na autobuskoj stanici u glavnom gradu Perua, Limi. Kod njega je nađena flaša u kojoj se nalazilo ljudsko salo pripremljeno za dostavu posredniku u Limi. Posrednik u tom lancu trgovine bi ljudsku mast zatim distribuirao do krajnje destinacije u Evropi.
Peruanska policija je na konferenciji za novinare pokazala dve boce sa ljudskom mašću, kao i fotografiju na kojoj se nalazi glava jedne od žrtava koja je bila u stanju raspadanja.
Policijski inspektor Anhel Toledo rekao je da su neki od uhapšenih članova ove bande priznali zločin, kao i da je vođa bande Hilario Simon priznao da je prva ubistva zarad dobijanja sala počinio još pre 30 godina.
Prema pisanju peruanskih medija, ove godine je u delovima zemlje u kojima je banda izvršila zločine nestalo najmanje 60 ljudi, za koje se pretpostavlja da su žrtve bande.
Inače, monstrumi su svojoj družini dali ime Pištakos, na osnovu peruanske legende, prema kojoj su se tako zvale ubice koje su napadale ljude na zabačenim putevima i ubijale ih zbog njihove debljine.
Prema informacijama lokalnih medija, sumnja se da pored ove, na teritoriji Perua postoji bar još nekoliko sličnih bandi.

Cveta crno tržište sala
Pojedini farmaceutski stručnjaci kažu da u svetu cveta crno tržište ljudskim salom. Oni tvrde da se ono u kozmetičkoj industriji upotrebljava zbog svog specifičnog sastava i to u spravljanju raznih krema.
Međutim, postoje i farmaceuti koji su skeptični po pitanju postojanja crnog tržišta ljudskim salom. Jedan od razloga zašto ne veruju u ovakvu trgovinu je i taj što se do ljudskog sala lako može doći i na potpuno legalan način. U svetu se odavno radi liposukcija, a to izvađeno salo može da se upotrebi u kozmetičkoj industriji.
Izvor: Press

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP