Beovizije više nema!

Umesto na dosadašnjoj „Beoviziji“, srpski predstavnik za „Pesmu Evrovizije“ 2010. godine biće izabran drugačije. Na osnovu usvojenog pravilnika, RTS će angažovati jednog kompozitora koji će za različite izvođače napisati nekoliko pesama.

Izabrani kompozitor mora da bude značajno autorsko ime u oblasti popularne muzike, da svojim umetničkim delovanjem ostvaruje zapažene rezultate i garantuje najviše profesionalne standarde. Interpretatore koji će izvesti kompozicije bira kompozitor uz saglasnost RTS-a, a pobednička pesma biće odabrana SMS-om gledalaca u okviru direktnog programa koji će realizovati RTS.

Odluka o izboru kompozitora biće saopštena u januaru.
- Zbog posledica opšte finansijske krize nekoliko zemalja već je odustalo od učešća na takmičenju u Oslu. Da bismo našim gledaocima omogućili da i dalje prate rezultate srpskog predstavnika na „Evroviziji“ prinuđeni smo da bitno smanjimo troškove nacionalnog izbora - kaže se u saopštenju RTS.

1 komentara:

WladimirCe,  уторак, 11. децембар 2018. 12:02:00 CET  

Bolje da si nastavio da se bavis muzikom nego sto si sa svojim strikom Konom poceo da se bavis kriminalom. Ima jos dosta mesta u zatvorima. Mozda ce ti prijati promena.

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP