Vitki do Nove godine - brza dijata

Foto: Pixabay
Ostalo je još samo nekoliko dana do Nove godine... Pripremili smo vam nekoliko brzih i efikasnih dijeta, pomoću kojih ćete u najluđoj noći moći da izgledate savršeno.

DIJETA SA SUVIM ŠLJIVAMA
Dijeta sa suvim šljivama spada u red brzih dijeta, koje se koriste svega par dana po potrebi kada vam se omiljena garderoba „smanji“ za jedan konfekcijski broj.
Doručak: 6 suvih šljiva
Užina: jabuka
Ručak: kuvano jaje i viršla
Užina: jabuka
Večera: čaša jogurta
Savet plus: Ova dijeta preporučuje se samo potpuno zdravim osobama i ne bi trebalo da traje duže od tri do pet dana. Da biste pospešili delotvornost dijete preporučuje se svakodnevna fizička aktivnost u trajanju od najmanje 15-20 minuta. Ovom dijetom trebalo bi da gubite oko kilogram dnevno.
Trajanje: 3-5 dana
Gubitak: 3-5 kilograma

BRZA DIJETA
Iako se brze dijete optužuju za jo-jo efekat, odnosno da se izgubljeni kilogrami vrlo brzo vrate, ovakve dijete su vrlo popularne jer se u samo nekoliko dana može izgubiti i do pet kilograma.
PRVI DAN
sve voće (osim banana)
Savet plus: Voće je dozvoljeno u neograničenim količinama, a najbolji izbor je da voće bogato vodom (pomorandže, mandarine, jabuke...).
DRUGI DAN
povrće - sveže, kuvano i konzervisano
Savet plus: izbegavajte mahunarke (grašak, pasulj, boranija). Preporučuje se zeleno i lisnato povrće. Začini su dozvoljeni, ali ne ulje i masti.
TREĆI DAN
- voće, povrće i supa
Recept za supu
Iseckano povrće, prelijte vodom i kuvajte na visokoj temperaturi desetak minuta, zatim smanjite vatru i kuvajte povrće dok ne omekša. Na kraju dodajte ljutkaste začine, jer oni ubrzavaju sagorevanje kalorija, podstiču metabolizam i podižu telesnu temperaturu.
ČETVRTI DAN
- 3 banane
- nemasno mleko
- supa
PETI DAN
- supa
- 200 g kuvane ili pečene govedine
- 4 paradajza
ŠESTI DAN
-povrće u neograničenim količinam
- supa
- 400 g govedine
SEDMI DAN
- supa
- 400 g integralnog pirinča
- povrće u neograničenim količinama
Savet plus: Alkohol, zaslađeni sokovi i mleko su strogo zabranjeni. Obavezno je unošenje dva litra tečnosti - voda i nezaslađeni čajevi.
Trajanje: 7 dana
Gubitak: 5-6 kilograma
(Alo!)

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP