Google Buzz - Konkurencija Facebooku (VIDEO)

Google je ove nedelje predstavio zanimljiv dodatak za svoj Gmail servis - Google Buzz i time otvorio vrata novoj soc-net mreži koja bi potencijalno mogla da ugrozi Facebook.



Google Buzz je za sada još uvek daleko od samostalnog sajta za društveno povezivanje i trenutno je integrisan u Gmail servis.

Apdejti u promenama statusa (koji su jako popularni na Facebooku i Twitteru), mogućnost objavljivanja fotografija, video fajlova i linkova. Postoji i opcija "like", poput one koju ima Facebook, a moguće je i postavljati komentare.
Buzz omogućuje korišćenje i drugih društvenih sajtova, kao što su Flickr, Picassa, Blogger, YouTube i Twitter, čiji će svaki apdejt biti importovan u novi servis kompanije Google.
Google očigledno želi maksimalno da iskoristi činjenicu da njegov e-mail servis Gmail koristi više od 170 miliona ljudi i uzme deo tržišnog kolača koji drži Facebook.
Google Buzz će biti dostupan i na telefonima koji rade pod Android platformom, a vlasnici iPhone uređaja takođe će biti u prilici da ga koriste.

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP