SMS prevara: Pravim dobitnicima stanovi i automobili

Kako je samom prevarom najviše štete naneto ugledu Državne lutrije, koja je i dojavila SBPOK-u za prevaru, RTS-u i „Grand produkciji“, nadležni organi razmatraju i ideju da se pregledom podataka iz licitacija ustanove pravi dobitnici i da im se dodele stanovi i vozila, koji su oduzeti od SMS mafije.

Sudski izvršitelji zapečatili su i četvrti stan, koji je SMS mafija sa Predragom Bećirićem (40) na čelu, kako se sumnja, dobila na prevaru u kvizovima na RTS-u i „Pinku“. Kako „Alo!“ saznaje u tužilaštvu, od ukupno šest stanova koji su u planu za privremeno oduzimanje, dva su već preprodata.

- Uhapšenoj grupi od 14 članova softverskim prevarama nije promakao nijedan stan, a nisu uspeli da izlicitiraju najnižu jedinstvenu ponudu za svega nekoliko automobila. Tokom finansijske istrage do sada im je oduzeto 67 automobila, od čega su čak 64 iz kvizova na televizijama - kaže naš izvor.
U istrazi je do sada saslušano 36 svedoka, koji su bili angažovani da glume srećne dobitnike za nadoknadu od 100 do 500 evra. Kako saznajemo, među njima je i odnedavno bivša novinarka jednog dnevnog lista, koja je navodno izlicitirala stan. Kako je samom prevarom najviše štete naneto ugledu Državne lutrije, koja je i dojavila SBPOK-u za prevaru, RTS-u i „Grand produkciji“, nadležni organi razmatraju i ideju da se pregledom podataka iz licitacija ustanove pravi dobitnici i da im se dodele stanovi i vozila, koji su oduzeti od SMS mafije. Konačnu reč o tome doneće sud. Bećirićeva grupa je jedina koja je uspela da profitira za milione evra nameštajući kvizove. Iako je to pokušavalo još sedam sajberbandi, nijednoj nije i pošlo za rukom da se ovajdi.

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP