Žene varaju uspešnije

Muškarci koji varaju svoje partnerke dva puta češće bivaju otkriveni, nego žene koje su sklone preljubama, pokazala je najnovija anketa.

Jedan od deset muškaraca preljubnika biva "provaljen“, a samo jedna od dvadeset žena sklonih prevarama, pokazalo je istraživanje koje je sproveo sajt IllicitEncounters.com.

Takođe, 40 odsto učesnica istraživanja je reklo da su im najčešći alibi prijateljice, dok se samo šest odsto muškaraca poverava prijateljima u vezi sa ljubavnicama.

Polovina prevarenih muškaraca, i 21 odsto žena, su putem SMS poruka otkrili da njihovi partneri “švrljaju”.

Portparolka sajt koji je uradio istraživanje, Sara Hartli, kaže da preljubnike najčešće otkriva nemar u prikrivanju dokaza.

“Oni ostavljaju svoje mobilne telefone na mestima dostupnim partnerima da ih pregledaju. Ne brišu poruke, ni podatke u vezi sa pozivima, a to ih sve posle skupo košta”, kaže za “Telegraf” Sara Hartli.

Ona, takođe, objašnjava i da su žene mnogo pedantnije. "One imaju posebne e-mail adrese, Facebook profile, SIM kartice... koje koriste samo za komuniciranje sa svojim ljubavnicima. Osim toga, žene su sklone i tome da naprave čitavu mrežu prijatelja koji će ih prikrivati kada ’krenu u akciju’.“

Za razliku od njih muškarci, koji inače češće varaju nego žene, ne vode toliko računa i lako bivaju uhvaćeni.

"Razlog leži u činjenici da su žene sistematičnije od muškaraca. One prave planove, strategije, dok muškarci reaguju impulsivno. Takođe, žene su i bolji lažovi - one to rade sofisticirano“, kaže doktorka Dejvid Holms, psiholog Mančester Metropoliten univerziteta.

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP