Da li će vaša veza uspeti?

Na početku ste veze, ili to tek planirate? Evo nekih znakova koji vam mogu reći da li će ta veza biti uspešna ili ne.

Osećate se bliskije posle svađe
Oboje ste osetljivi, iscrpljeni i donekle ranjivi, ali bliskiji nego što ste bili. Uspeli ste da razumno razgovarate, saslušate partnerovo mišljenje i dođete do rešenja koje oboma odgovara.

Ljubomora nije problem
Umesto da poludite i izjurite napolje, ili pokušate da se osvetite flertovanjem s nekim drugim, priznajete da ste ljubomorni i dozvoljavate partneru da vas razuveri.
Što ste duže zajedno, manje ćete biti ljubomorni. Iako se oboje ponekad prepuštate bezazlenom flertovanju, trudite se da to ne radite pred partnerom. Ako jedno od vas bude uhvaćeno na delu, okrenućete sve na šalu zato što znate da je bezazleno, piše Trejsi Koks u knjizi "Vrele veze".

Sumnju shvatate kao kompliment
Ako vam partner kaže nešto što može pogrešno da se protumači, vi ćete to predstaviti u najboljem svetlu i pitati da li je na to mislio.
Ona vam kaže: "Samo želim da se sklupčam i čitam knjigu. Muka mi je od svih". Umesto da se duri i shvati da i on spada u "sve", on joj odgovara: "Znam kako ti je. Izduvaj se, draga, pa bismo mogli da izađemo na večeru i čašu vina".
Ako partner nije rapsoložen za seks, pomislite - da je umoran, umesto - ne uzbuđujem ga više.

Prvo razmisli, pa onda uradi
Svako od nas svet posmatra drugačije, kroz drugi filter. Ako zaista prihvatate jedno drugo, te razlike vam ne smetaju. Ako vaš partner mnogo kritikuje nešto ili nekoga, prvo ćete ga slušati, razmisliti da li je pod stresom ili umoran, pa tek onda reći svoje mišljenje.
Rasprava o značajnim pitanjima je preporučljiva, dok beznačajne razlike nisu vredne pomena.

Ne menjajte ni sebe, ni partnera
Oboje ste svesni preko čega je partner spreman da pređe - na šta će pristati i na šta neće, ali dozvoljavate jedno drugome da budete individue.
Postoji određeni vid ponašanja koji očekujete, ali niste nepopustljivi. Nijedno od vas dvoje neće praviti kompromise u vezi s tim standardima, ali ste spremni da povremeno stavite partnerove potrebe ispred svojih.

Umete da se oprostite
Vaš partner odlazi na dvonedeljni prekookeanski poslovni put. Ne držite se za nejga, ne plačete, niti se osećate nesrećno i ogorčeno što neće biti s vama.
Odvezite ga na aerodrom, poljubite ga, zagrlite i veselo ga ispratite mahanjem. Dostojanstven rastanak je najbolja priprema za sledeći veliki susret.
Mudri ljubavbnici umeju da održavaju partnerovu žudnju.

Oboje osećate da ste ravnopravni u vezi
Zapitajte se kome je bolje u vezi: vama ili partneru? Uzima li više nego što pruža, ili je obrnuto?
Na dobrom ste putu ako možete iskreno odgovoriti da ste jednaki.
(MONDO)

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP