Seksualna geografija ženskog tela

Kada se radi o zadovoljavanju žene, svaki muškarac trebalo bi da prođe “kurs” seksualne geografije. Isto tako, trebalo bi da poseduju “klitoralni kompas” i da dobro upozna žensku seksualnu anatomiju.

Kao dobri ljubavnici znamo da je klitoris mnogo više od “ljubavnog dugmeta” – to je sofisticirana mreža uzbuđenja koja ima više žarišta nego latentni vulkan. O klitorisu razmišljajte kao o srcu ženske seksualnosti.

Sa više od 8.000 nervnih završetaka, klitoris ih ima više nego bilo koji drugi deo ljudskog tela.

Hajde da napravimo mini turu po ženskim vrelim tačkama: od klitorisa do njenih unutrašnjih usni, zatim do perineuma (glatke kože ispod vaginalnog ulaza) i anusa - sve ove oblasti su destinacije sa sopstvenom pričom.

Klitoris ima 3 komponente: glavu, vrat i bazu - sa nekim vidljivim delovima na površini vulve i nevidljivim delovima u vaginalnom području. Verovali ili ne klitoris se sastoji iz 18 struktura, zato vodite računa da na vašoj maršuti po njemu bude dosta zaustavljanja.

Neka novija istraživanje sugerišu da je G tačka u stvari zadnji deo klitorisa. Smešten na vrhu unutrašnjosti vagine, prečnika manjeg od novčića - možete osetiti kako bubri tokom uzbuđenja.

G-tačka reaguje na stimulaciju čvršće od klitorisa i iako njene stimulacije verovatno povećavaju klitoralno zadovoljstvo – do njega ne dolazi bez samog “ljubavnog dugmeta”. To nas dovodi do zaključka da se najintenzivniji orgazmi dešavaju kombinacijom stimulacije klitorisa i G-tačke, poznati i kao “pomešani” orgazmi.

Sa svim ovim putevima do orgazma, kojim je najbolje poći?

“Na svu sreću klitoris je svuda gde treba da bude. Kao izuzetno specifičan jer je osetljiv, klitoris zahteva pouzdanost, poštovanje, i uvažavanje.

Tretirajte ga ljubazno, velikodušno, strpljivo i bićete nagrađeni. Svaki klitoris ima drugačiju ličnost; šta prija jednom ne znači da će prijati i drugom. Neki vole šiljast jezik, neki mekan i ravan. Neki to vole direktno i intenzivno, a drugi trpe samo najnežniji pristup. Ali skoro svi oni žele da budu zagrejani," piše dr Emili Nagoski u svojoj knjizi “The Good in Bed Guide to Female Orgasms”.

Vaše istraživanje ženske seksualne anatomije će vas dovesti do otkrića čitavog novog sveta. Znajte da je svaki put jedinstven i uživajte.
(B92)

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP