Sa tabletom i u WC

Najnovija istraživanja primene tabličnih računara pokazuju da ih korisnici nose i upotrebljavaju svuda, uključujući i kupatilo.

Prema rečima analitičara iz kompanije "Steples Adventidž" (Staples Advantage), istraživanje je trebalo da pokaže potencijal tabličnih računara da zamene konvencionalne personalne računare. Međutim, veliki broj ispitanika je izjavio da za njih tablični računari predstavljaju dopunu, pre nego zamenu, PC računarima.

Tablični računari možda ne mogu da se takmiče sa PC računarima u nekim oblastima, ali za većinu uobičajenih zadataka kao što su prijem i slanje mejlova, pretraživanje interneta i pisanje i čitanje jednostavnih dokumenata, tablični računari su potpuno dovoljni.

Pritom, korisniku pružaju neke prednosti kao što su prenosivost, jednostavnost rukovanja i udobnost u radu, koju PC računari ne mogu da pruže.

Prema tvrdnjama njihovih korisnika, tablični računari doprinose povećanju produktivnosti (60 odsto), boljoj komunikaciji sa kolegama i klijentima (40 odsto) i lakšem obavljanju zadataka na radnom mestu (75 odsto).

Korisnici tabličnih računara priznali su da se ne odvajaju od svojih "ljubimaca" kad idu na spavanje (78 odsto), na odmoru (62 odsto), u restoranu (30 odsto), pa čak i u kupatilu (35 odsto).

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP