Loto izveštaj na Vašem mobilnom telefonu

* Pošaljite SMS sa tekstom: FO LOTO na broj: 1310 i dobicete LOTO SMS izvestaj * Cena: 30 dinara + PDV

Upoznajte život na srpskom dvoru

Manifestacija "Pod krošnjama topčiderskog platana", osmišljena da bi se građani upoznali sa životom na dvoru kneza Miloša Obrenovića, biće održana u nedelju, 7. avgusta, u Topčiderskom parku.

Posetioce će u Topčideru dočekivati glumci obučeni kao knez Miloš Obrenović i knjeginja Ljubica, a program će početi šetnjom, posle čega sledi zabavni program ispred Konaka kneza Miloša.

Goste će pozdraviti i glumica Marčela Lukić, u ulozi beogradske dame, dok će jednog od najuspešnijih industrijalaca tog vremena i osnivača čuvene pivare Đorđa Vajferta glumiti animator Dečjeg kulturnog centra Bojan Ivković.

Glumci će upoznati posetioce sa životom u Beogradu u drugoj polovini 19. veka, posle čega će Nacionalni ansambl "Kolo" izvesti scensko-muzički prikaz, koji oživljava vreme balova, prijema i dvorskih zabava iz perioda života kneza Miloša.

U Topčideru će biti održana i izložba fotografija Istorijskog muzeja Srbije "Dinastija Obrenović - pogled kroz objektiv", kao i "Bazar pod topčiderskim platanom", na kome će biti ponuđeni rakija u čokanjima, ručno rađeni sapuni, lepeze, šećerleme i suve tikve, navedeno je u saopštenju.

Manifestacija "Pod krošnjama topčiderskog platana" održava se svakog prvog vikenda u mesecu, od 15 maja do septembra.

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP