Loto izveštaj na Vašem mobilnom telefonu

* Pošaljite SMS sa tekstom: FO LOTO na broj: 1310 i dobicete LOTO SMS izvestaj * Cena: 30 dinara + PDV

Zašto muškarci zure u ženski dekolte

Ono što su žene oduvek znale, sada je i naučno dokazano − jači pol ne može da odoli a da ne odmeri lepu ženu, plaši se ćelavosti, voli pivo i više ga uzbuđuje miris ženskog znoja nego skupog parfema, a evo i zašto.

Muškarci vide dalje od žena zahvaljujući svojim pećinskim precima − lovci su morali da spaze lovinu iz daljine. Ali zato je njihovo vidno polje znatno uže od ženskog, tvrde naučnici. Dokazano je da žene podjednako često zagledaju zgodne tipove na ulici, ali ih je u tome teže uhvatiti. Periferni vid im pokriva skoro 180 stepeni.


Tajna dubokog dekoltea
Najbrže ga uzbudi ono što vidi. Na ženi mu pogled prvo privuče duboki dekolte ili vrtoglavi šlic.


Nežno-zavodljivi glasić
Muško uvo obrađuje visoke frekvence mnogo slabije od ženskog. On bolje čuje ako ona priča tiho - pa još ako joj je glas topao i dubok...


Mirišljave činjenice
Istraživanja muških olfaktornih žlezda dokazala su direktnu povezanost mirisa ženskog znoja i seksualnog uzbuđenja. Još zanimljivije, mnogo ih više uzbuđuje miris ženskog znoja, nego skupog parfema.


Realno, manje pričaju
Žene dnevno izgovore šest do osam hiljada reči, muškarci dve do četiri hiljade. Ako ćuti, dok ona ne zatvara usta, žena besni, ubeđena da je bezobrazno ignoriše ili čak izaziva. A on je, u stvari, samo pravi muškarac.


Zašto ne mogu bez piva?
Testovi pokazuju da muškarci mnogo bolje od žena razlikuju slane i gorke ukuse. Zbog toga češće piju to fino, gorko piće. One, zna se, bolje osećaju slatko.


Strah od ćelavosti
Sa 20 ima oko 100.000 vlasi na glavi. Sa 25 svaki peti počne da gubi kosu, a sa 30 svaki treći. Utvrđeno je da se 80 odsto muškaraca plaši ćelavosti i da izgled kose znatno utiče na njihovo raspoloženje i samouverenost.


Hormon za durenje
Svaka žena zna da muškarci, kad se naljute, odjednom prestaju da razgovaraju i spuštaju nos. Žene imaju viši nivo hormona oksitocina u krvi, a taj ih podstiče da se jadaju u stresnim situacijama. Niži nivo oksitocina smanjuje potrebu muškaraca da se poveravaju i tako oslobađaju stresa.


Bokovi ga odaju
Stručnjaci za govor tela otkrivaju da većina muškaraca trlja noge kad se seksualno uzbudi. Kad počne ozbiljno da se zanima za ženu, „ratnik“ nesvesno izbaci bokove i raširi stopala.
(Izvor: Žena)

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP