Prvi glas Srbije na Prvoj od 10. septembra

Muzički talenti, do sada skriveni od očiju javnosti, boriće se da postanu nove zvezde naše scene od 10 .septembra svake subote na televiziji Prva. Ko će postati najbolji glas Srbije odlučivaće tročlani žiri: Lena Bogdanović, Vlado Georgijev i Saša Milošević Mare.



Od 5000 ljudi, koliko se prijavilo i prošlo kastinge u Nišu, Novom Sadu i Beogradu, samo su najbolji dobili šansu da se bore za titulu pobednika

Interesovanje muzičkih talenata za učešće u šou bilo je izuzetno. Od 5000 ljudi, koliko se prijavilo i prošlo kastinge u Nišu, Novom Sadu i Beogradu, samo su najbolji dobili šansu da se bore za titulu pobednika. U ovom jedinstvenom muzičkom nadmetanju zastupljeni su svi muzički žanrovi, od popa, roka sve do narodne muzike, tako da su kandidati imali mogućnost da se predstave pesmama koje im najviše "leže", dok je njihove vokalne potencijale ocenjivao renomirani žiri: Lena Kovačević, Vlado Georgiev i Saša Milošević Mare.

Kandidati koji su se plasirali pokušaće glasom i harizmom da pokažu Leni, Vladu i Saši , da imaju nešto posebno što ih izdvaja od ostalih. Oni koji to ne uspeju biće eliminisani jer samo jedan može poneti titulu najboljeg.

ŽIRI
Lena Kovačević završila je džez pevanje na Muzičkom konzervatorijumu u Amsterdamu, a posebnu pažnju posvećuje kompoziciji i pisanju tekstova. Imala je seriju koncerata u Holandiji i Belgiji, od kojih se izdvaja nastup pred holandskom kraljicom. U saradnji sa australijskim producentom Teodorom Janijem realizovala je album "Dobar dan za pevanje", inspirisan zvukom Balkana. Sa poznatim belgijskim producentom Bušemijem (Blue Note), snimila je obradu naše tradicionalne pesme "Gusta mi magla padnala", koja će se naći na njegovom novom albumu.

Vlado Georgiev, jedan od najpopularnijih kantautora, iza sebe ima dva uspešna albuma koji su prepoznatljivim zvukom obojili domaću muzičku scenu, dok je treći album u pripremi. Već nakon prvog CD-a "Navika" zavladala je prava "vladomanija" među kolegama koji su pokušali da stvore pesme na tragu novog pop senzibiliteta. Među Barbinim najpoznatijim hitovima su: Žena bez imena", "Mi nismo mi", "Reci mi da znam", "Živim da te nađem", "Anđele", "Hej ti".

Saša Milošević Mare kompozitor, aranžer, tekstopisac i producent, najplodniju saradnju ostvario je s kolegom Vladimirom Graićem, a najveći uspeh ovog tandema je Pesma Evrovizije 2007, kada je njihova "Molitva" u izvođenju Marije Šerifović Srbiji donela pobedu. Mare i Graja stvorili su ženski bend "Beauty Queens", koji je pratio Mariju na takmičenju u Oslu. Saša Milošević sarađuje i sa velikim brojem imena iz narodne muzike: Acom Lukasom, Vesnom Zmijanac, Mirom Škorić, Dušanom Svilarom.

Tokom celog takmičenja učesnike će kroz najuzbudljivije i najdramtičnije trenutke provesti voditeljski par, Marija Kilibarda i Andrija Milošević.

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP