Turbo-folk zabranjenu Skoplju

Turbo-folk zabranjen u novim gradskim autobusima u Skoplju, posle žalbi putnika da ih vozači od ranog jutra "bombarduju" tom muzikom.

Putnici će ubuduće ujutro slušati umirujuću klasiku, u podne dinamičnije ritmove, posle podne svetske i domaće hitove, a uveče elektronsku i muziku za igru.

Putnici gradskog prevoza u Skoplju preko razglasa u novim autobusima neće slušati obaveštenja o stanicama i kretanju vozila, ali ni turbo-folk. Preko zvučnika u autobusima će, tokom dana, biti emitovana raznovrsna muzika.

"Putnicima će se izjutra nuditi umirujuća, klasična muzika, u podne dinamičnija, posle podne aktuelni hitovi svetske i makedonske muzike, a u večernjim časovima, kada autobuse uglavnom koriste mladi, elektronska i muzika za igru", precizirao je direktor Javnog saobraćajnog preduzeća u Skoplju Mišo Nikolov.

Pošto su se putnici žalili da ih vozači od ranog jutra "bombarduju" turbo-folkom po sopstvenom izboru izvođača, pesama i jačine emitovanja, Skoplje je zabranilo tu vrstu muzike u vozilima javnog prevoza.

"Naši putnici su zahtevali da se promeni muzika koja se emituje u autobusima. Znam da ne možemo da izađemo u susret ukusu svakog putnika, ali verujem da će većina biti zadovoljna", rekao je Nikolov, piše Nova Makedonija.

Za izbor od 400 muzičkih numera pobrinuli su se poznati disk-džokeji, Icko i Erik Foks, s tim što je turbo-folk strogo zabranjen.

Nova "muzička šema" gradskog prevoznika stupila je na snagu danas, i to u svim novim dvospratnim autobusima, koje je Skoplje, početkom septembra, kupilo od kineskog proizvođača "Jutong" i iz Ukrajine.

Grad je iz Kine naručio 134 dvospratna vozila. Do sada je stiglo i u saobraćaj uključeno 68. Svih 39 običnih autobusa kupljenih u Ukrajini, već je uključeno u prevoz.
(RTS)

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP