Gole žene Izraela protiv ugnjetavanja (VIDEO)

Kada je aktivistkinja u Egiptu postavila svoju nagu fotografiju na Internetu u znak protesta zbog manjka slobode to je izazvalo talas nezadovoljstva u zemlji. Sada je grupa žena u Izraelu učinila istu stvar u znak podrške.



Inspirisane potezom dvadesetogodišnje Alie Elmahdi, 40 žena u Izraleu skinulo se u znak podrške zajedno sa transparentom koji se donekle pokrivao njihova gola tela.

Na transparentu je pisalo „Ljubav bez granica“ na arapskom i jevrejskom. Grupu predvodi Or Templer, koja je na Internetu postavila posebnu Fejsbuk grupu unutar koje žene mogu slobodno iznositi svoje stavove u javnost.

Or je na svom Fejsbuk profilu pozvala sve istomišljenice porukom da “daju svetu dobar razlog da vide jedinstvenu lepotu izraelskih žena bez obzira da li su Jevrejke, Arapkinje, strejt ili lezbijske orijentacije, zato što to nije važno. Pokažimo onima koji sumnjaju da naša ne zavisi od toga ko je na čelu ili upravlja državom”.

U izjavi za Internet sajt Ynet, Templer je izjavila: „Dobila sam ideju kada sam videla postojeću fotografiju pošto nisam mislila da će ona izazvati toliko negativnih reakcija. Iznerviralo me je to što je ta mlada devojka dobila više od 250.000 pretnji iz njene zemlje. Želim da pokažem da je podržavam pošto mi se čini da današnje vlade ne predstavljaju osobe koje žele mir“.
(B92)

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP