Horoskop za decembar-prosinac 2011.

I eto nas na kraju 2011. godine. Zapravo, u mesecu vladavine Strelca, koji obuhvata period od 23. novembra/studenog do 21. decembra/prosinca. Kakve su astrološke predizpozocije svakog znaka pojedinačno u tih trideset dana, na poslu, ljubavi i zdravlju? Proverimo zajedno...



OVAN (21. 3. - 21. 4)

Posao

Tokom ovog perioda potrebno je da pokažete spremnost na kompromise jer se mnogo toga neće odvijati kako planirate i želite. Iako vam odgovara tranzit Sunca preko znaka Strelca mnoge planete će svojim uticajem dovesti do otežavajućih okolnosti na poslu. Sve Mesečeve četvrti padaju u promenljive znake zbog čega vaši saradnici, pogotovo ako radite u velikoj privatnoj firmi ili se bavite poslovima od opšteg značaja, neće biti od velike koristi. Prvi naporan dan može biti 22. novembar, a 1, 2, 4, 6. i 11. decembra posebnu pažnju trebalo bi da obratite na ponašanje saradnika. Saradnja sa drugim Ovnovima, Škorpijama i Vodolijama biće prilično otežana, a izazovi će biti veliki. Ulazak Venere, planete novca i blagostanja u ozbiljnog Jarca, već 27. novembra donosi konkretne ponude za rad sa saradnicima u koje se možete pouzdati. Žene će biti sklonije da se pridržavaju dogovora, mada u vreme punog Meseca 10. decembra trebalo bi da budete oprezni prilikom sklapanja poslova sa mlađim ženama. Koleginice će vam praviti spletke, pa se od sredine decembra situacija može iskomplikovati u vezi sa papirologijom, posebno ako radite u medijima. Zahvaljujući radu sa Vagom, Bikom ili Jarcem, finansijska situacija će se stabilizovati.

Ljubav

Rođeni posle 10. aprila biće pod većim uticajem Crnog Meseca Lilit koji simbolizuje ljubavna iskušenja, posebno oni koji su skloni paralelnim vezama ili razmišljaju o prekidu dosadašnje veze i ulasku u novu. Uran, planeta promena i rastanaka, 10. decembra kreće direktnim hodom preko prvog stepena Ovna zbog čega će martovski Ovnovi početkom decembra, pod dobrim uticajem asteroida Erosa, doživeti romansu ili će pokazati dobru volju da ugode partneru. Tranzit Erosa preko znaka Lava sve vreme se povoljno odražava na sve dekade vašeg znaka, ipak trebalo bi da izbegavate ljubomorne scene 2, 11. i 17. decembra. Slobodni Ovnovi u vreme mladog Meseca 25. novembra i u vreme punog Meseca 10. decembra biće skloni flertu, ali ne i ozbiljnijem vezivanju. Ipak, osoba rođena u znaku Blizanaca ili Device biće uporna u želji da zadrži vašu pažnju. Ukoliko radite posao na kojem se nosi bilo kakva vrsta zaštite na radu, moguća je romansa sa kolegom, odnosno koleginicom. Putovanja u inostranstvo donose mogućnost romanse i interesantnih susreta.

Zdravlje

Pazite se na ulici.



BIK (21. 4. - 21. 5)

Posao

Tranzit Sunca preko znaka Strelca većini predstavnika vašeg znaka donosi mogućnost poveće zarade. Ali, da bi se to i dogodilo poslovne dogovore trebalo bi da sklopite tokom prva dva dana perioda, uz maksimalan oprez po pitanju odredaba ugovora i da dobro pratite realizaciju vašeg projekta do 14. decembra. Naime, tog dana Merkur, planeta koja vlada vašim astrološkim poljem posla i kreativnosti, posle dvadeset dana retrogradnog krenuće direktnim hodom, pa ćete se i vi tako postaviti kada su vaši zahtevi u pitanju. Malo ko će moći da izađe s vama na kraj, jer ćete zbog dobrog položaja Marsa biti veoma odlučni i spremni na timski rad. U toku prve Mesečeve četvrti 2. decembra imaćete važan razgovor s jednom Ribom, Rakom ili Devicom, a i Ovan bi mogao da bude važan saradnik. S Venerom, planetom novca, prosperiteta i uživanja, vašim vladaocem u ambicioznom Jarcu posle 27. novembra mnogi vaši planovi bi mogli da se ostvare uz podršku drugog Bika, Vage ili Jarca. Mnogi Bikovi mogu očekivati dobit u igrama na sreću ili neku vanrednu uplatu, moguće i neko zaostalo dugovanje od Škorpije ili Jarca. Oni koji rešavaju pitanje nekretnina, učiniće to znatno lakše nego u prethodnom periodu.

Ljubav

Ukoliko ste skloni tajnim ljubavima, budite veoma pažljivi jer asteriod Karma retrogradnim hodom ide preko prvih stepeni vašeg znaka u susret Crnom Mesecu Lilitu koji donosi iskušenja u ljubavi, posebno onima koji nisu slobodni ili mogućnost veze sa osobom koja nije slobodna. Aprilski Bikovi biće pred velikim i značajnim odlukama, naročito ukoliko su u vezi sa drugim Bikom, Jarcem ili Devicom. Tajne ljubavi će se obelodaniti, jer bi mlad Mesec u Strelcu 25. novembra i pun Mesec u Blizancima 10. decembra mogao da donese mnogo tračeva i mnoge će zanimati vaš ljubavni život. Asteroidi Psiha i Amor u Devici u vašem petom astrološkom polju ljubavi, asteroid ljubavi Juno u polju partnerskih odnosa i asteroid Nostalgija u Jarcu donose mogućnost obnavljanja veze sa osobom koja je za vas bila veoma značajna, a mladim Bikovima koji su u srećnoj vezi planiranje zajedničke budućnosti. Poslovna putovanja mogu biti veliki izazov za mnoge predstavnike vašeg znaka, naročito ukoliko vam se dopada neki Jarac, jer Venera, planeta ljubavi, vladalac vašeg znaka u Jarcu donosi ozbiljne veze i mogućnost planiranja braka.

Zdravlje

Manji pad imuniteta i nazeb.



BLIZANCI (22. 5. - 21. 6)

Posao

Iako većini predstavnika vašeg znaka tranzit Sunca preko Strelca savršeno odgovara za svaku vrstu partnerskog odnosa, naročito sa strancima, retrogradni hod Merkura, vašeg vladaoca od 24. novembra do 14. decembra može doneti ozbiljne probleme, pogotovo ako budete olako shvatali svoje obaveze. Pozicija Marsa u Devici može doneti probleme i nezadovoljstvo zaposlenima u privatnim firmama, možete biti izloženi nekoj vrsti „napada“ od strane nelojalne konkurencije, pod pritiskom da platite neke dugove ili ćete biti izloženi stresu zbog kratkih rokova za posao do kojeg vam je veoma stalo. Prva Mesečeva četvrt 25. novembra donosi mogućnost zaključenja novog posla koji bi relativno brzo mogao doneti zadovoljavajuće rezultate. Bićete skloni da oponirate autoritetima što može doneti određen problem u komunikaciji sa kolegama početkom decembra, naročito 2. decembra. Rad u privatnoj firmi donosi velike izazove u svakom pogledu, možda ćete ozbiljno razmišljati o radu u inostranstvu ili ćete se raspitivati o stipendiji za stručno usavršavanje. Nemačko jezičko područje može biti idealno za vas.

Ljubav

Mnogi predstavnici vašeg znaka spremni su da uđu u ozbiljnu vezu ili brak, pogotovo ukoliko su rođeni krajem znaka, a duže su od tri godine u vezi. Kako Uran, planeta koja donosi promenu bračnog statusa kreće direktnim hodom posle dužeg perioda sa prvog stepena Ovna, majski Blizanci će biti odlučni da reše svoj status, bez obzira na to šta članovi porodice mislili o tome. Jedan Lav, Blizanac ili Jarac mogu biti ozbiljni „kandidati“, a veza sa Škorpijom, Bikom ili Jarcem zahteva od vas da budete mnogo odgovorniji i da se držite datih obećanja. Tajne veze se ne preporučuju, kao ni veze mladih dama Blizanaca sa sportistima, jer bi to moglo da dovede do tenzije u odnosima. Mesečeve četvrti, posebno mlad Mesec 25. novembra i pun Mesec 10. decembra u vašem znaku donose mogućnost započinjanja nove veze s nekim ko preko posla ima veze sa strancima bilo da radi u stranoj zemlji ili inostranom predstavništvu. Pazite da ne ulazite u konfliktne situacije sa partnerom ili njegovom porodicom 2, 11. i 17. decembra. Takođe, nemojte davati povoda onima koji vas ne vole, jer su mogući razni komentari na račun vašeg ljubavnog života.

Zdravlje

Promenite način ishrane.



RAK (22. 6. - 22. 7)

Posao

Preko astroloških polja posla, karijere i svakodnevnih aktivnosti tranzitiraju Mars, Uran i retrogradni Merkur zbog čega će vaša komunikacija sa saradnicima biti otežana sve do sredine decembra. Mladi Rakovi ne bi trebalo da pokazuju revolt ukoliko nisu dali sve od sebe, niti da traže neka prava ako ne ispunjavaju svoje obaveze. Rad sa strancima može biti povod nezadovoljstvu, pa u vreme mladog Meseca 25. novembra i punog Meseca 10. i 11. decembra možete biti skloni konfliktima, pogotovo sa vatrenim i vodenim znacima. Sredovečni Rakovi mogu dobiti ozbiljnu ponudu za rad u državnoj firmi ili u državnim organima, postoji mogućnost napredovanja u službi, ali će cena biti visoka, često ćete biti na putu i za privatan život nećete imati dovoljno vremena. Finansijska situacija može se popraviti zahvaljujući spremnosti da pređete u inostranu firmu ili preko posla sa jednim Bikom, Škorpijom ili Devicom. U vreme prve Mesečeve četvrti 2. decembra možete dobiti ponudu od nekog ko radi za firmu u nekoj prekookeanskoj zemlji, ili ćete pokušati da se zaposlite u velikoj firmi u kojoj osoblje nosi uniformu na radu. Ukoliko radite u medijima ili na fakultetu, predstoje rasprave, nesuglasice i mogućnost prelaska na drugo radno mesto.

Ljubav

Asteroid Eros u Lavu donosi mogućnost romanse s nekim koga poznajete preko posla, a asteroid Nostalgija u astrološkom polju partnerskih odnosa znači mogućnost ozbiljne veze ili bračne ponude od jednog Bika, Jarca, Škorpije ili Vage. Ukoliko ste od onih Rakova koji impulsivno donose odluke u vezi s privatnim životom, možete biti u situaciji koja neće biti povoljna za vas. Svaki pokušaj da napravite neku drastičniju promenu u životu neće naići na odobravanje stalnog partnera, tako da ovo nije vreme za eksperimentisanje, niti da na prečac započnete vezu sa osobom o kojoj ne znate mnogo. Mnogi Rakovi se mogu zaljubiti do te mere da im prošlost partnera neće biti bitna, ali pazite da ne uđete u vezu u kojoj ćete biti rezervni igrač. Tranzit Venere, planete ljubavi preko konzervativnog Jarca zahteva da prihvatite uslove koje će vam postavljati ona druga strana. Najbolje će proći oni koji su u stalnoj vezi ili braku, dok slobodni Rakovi mogu biti skloni tajnim vezama sa osobama s posla ili mogu ući u komplikovanu vezu koja je počela poznanstvom preko interneta. Moguće je poznanstvo sa Ovnom ili Škorpijom.

Zdravlje

Budite pažljiviji u saobraćaju.



LAV (23. 7. - 23. 8)

Posao

Mnogi predstavnici vašeg znaka tranzit Sunca preko Strelca doživljavaju kao vreme u kojem lako mogu doći do novca, ali ukoliko niste profesionalac i veoma posvećeni poslu mogu vas čekati neprijatna iznenađenja. Ponude u vezi sa inostranstvom ili radom u velikim inostranim firmama i predstavništvima trebalo bi da shvatite krajnje ozbiljno, jer u protivnom se možete pokajati što ste prihvatili veoma zahtevan posao. Tokom ovog perioda bićete pod velikim pritiskom okoline, pretpostavljenog i kolega. Posao neće predstavljati veliko zadovoljstvo, čak i ako je u izgledu lepa zarada. Biće vam bitnije da sačuvate svoje dostojanstvo i da se izborite za svoj status nego da vas tapšu po ramenu i dobro plaćaju, a da ne znate u stvari šta vam spremaju. Neprijatna iznenađenja moguća su i za one koji kasne u izmirenju svojih obaveza. Retrogradan Merkur od kraja novembra do sredine decembra donosi moguće opomene za neplaćene račune i ne izvršene obaveze. U vreme prve Mesečeve četvrti 2. decembra i poslednje Mesečeve četvrti 18. decembra ne bi trebalo da olako dajete obećanja u vezi s poslom koji nećete biti sposobni da završite u roku.

Ljubav

Ovo bi mogao da bude dobar period kada je ljubav u pitanju, naročito ukoliko vam se dopada osoba koju viđate na radnom mestu, ako radite posao u velikoj firmi, često putujete ili se bavite naukom, građevinom, sportom. Rođeni posle 15. avgusta mogu poželeti da stupe u brak ili će sresti nekoga za koga će pomisliti da je ta osoba prava. Ukoliko se bude radilo o Biku, Vagi ili Devici, veza će biti strastvena, ali i prilično komplikovana. Moguće su ljubavi koje počnu poznanstvom na nekom sportskom terenu, u teretani ili na putu. Veza sa Vodolijom, julskim Lavovima može krenuti s mrtve tačke zato što to partner hoće ili je rešio da se promeni, a vi ćete mu poverovati da je sve što obećava istina. Sa Blizancima nećete znati na čemu ste, ali ćete ipak biti privučeni njihovim šarmom. U drugoj polovini decembra veza sa njima može postati veoma ozbiljna i možete poželeti da započnete zajednički život. Ako očekujete da se veza koja je iz bilo kojih razloga prekinuta nastavi, zajednički prijatelji ili rođaci mogu dovesti do uspostavljanja kontakta ili pomirenja. Slobodni Lavovi veoma su zainteresovani za život bez mnogo obaveza, ali posle poznanstva s jednom Vagom poželeće da se „skrase“.

Zdravlje

Upala mišića.



DEVICA (23. 8. - 22. 9)

Posao

Pravićete razne planove kada je u pitanju posao, naročito ako se radi o novom poslu, želite da promenite firmu ili ukoliko ste iz bilo kojih razloga nezadovoljni statusom na sadašnjem radnom mestu. Jedan Ovan ili Škorpija na neki način drže vas u „rezervi“ i vi ćete sa Marsom u vašoj astrološkoj kući ličnosti postaviti neku vrstu uslova, možda i ultimatum. Čak i ako to ne izgovorite pred drugima u sebi ćete nešto „prelomiti“. Asteroid Psiha u vašem znaku čini vas pronicljivim i spremnim za mnogo odgovornije poslove nego one na kojima ste trenutno angažovani. Dobra saradnja moguća je sa Jarcem, jer je trenutno Saturn najjača planeta u vašem horoskopu bar kada je u pitanju vaša karijera. Iskoristite tranzit Saturna nad fiksnom zvezdom koja donosi slavu i slobodno se upustite u posao za koji mnogi misle da je rizičan, a u stvari će za vas biti odskočna daska. U vreme mladog i punog Meseca 25. novembra i 10. decembra obavite potrebne razgovore i postavite svoje uslove. U finansijskom pogledu možete očekivati poboljšanje početkom decembra, mada u tom periodu možete imati i izdatke u vezi sa stambenim prostorom.

Ljubav

Sa asteroidom Amorom u vašem znaku mnogo ste moćniji nego što mislite. I asteroid Psiha vam podjednako pomaže na emotivnom planu kao i na profesionalnom, pa ćete biti u stanju da prozrete namere partnera, a iz nekih razloga ste sumnjičavi prema njegovim namerama, pogotovo ako ste dugo u vezi, spominjao venčanje, pa prestao. Dame Device postaju izrazito aktivne na ljubavnom planu i veoma određene u svojim zahtevima. Ukoliko ste u vezi sa posesivnim partnerom, nećete mu dopustiti da ima razloga da bude nespokojan jer dobro znate do kojih granica možete da idete u privatnim i u poslovnim odnosima. Ipak, neko mladolik ili mlađi od vas koga često viđate na poslu biće veoma uporan da vas osvoji čak i ako niste slobodni. Uran, planeta koja pokreće neprijatelje vaše veze, odnosno braka na akciju, posle dužeg vremena kreće direktnim hodom, zbog čega će oni koji su u harmoničnoj vezi ili braku posumnjati da se neko meša u njihov život sa lošim namerama. Naročito će rođeni krajem avgusta pomisliti da su pod uticajem sudbine, jer na njih vrši uticaj asteroid Karma u konjunkciji sa Jupiterom, što znači da se radi o partneru koji često putuje ili koji je predodređen da postane poznat.

Zdravlje

Proverite vid.



VAGA (23. 9. - 23. 10)

Posao

Venera, planeta zadovoljstva i novca, vladalac vašeg znaka, već 27. novembra, dva dana posle mladog Meseca ulazi u konzervativnog Jarca, u vaše astrološko polje komunikacije, zbog ćega ćete biti veoma strogi u kriterijumima i veoma zahtevni kada su uslovi rada u pitanju. Vaše verbalne sposobnosti dolaze do punog izražaja, ipak, ne bi trebalo da ulazite u konflikte sa drugim Vagama, Rakovima, Bikovima ili Ribama. Tokom perioda bićete preosetljivi, previše principijelni i nerealni u očekivanjima. To se naročito odnosi na dame Vage, dok će muškarci Vage dobro sarađivati sa autoritativnim koleginicama koje će im biti i pouzdan izvor važnih informacija. Poslovi koji imaju veze sa trgovinom, građevinom, geologijom, istorijom ili turizmom mogu doneti finansijsku dobit, dok će poslovi sa Blizancima i Devicama biti prilično stresni u svakom, pa i finansijskom pogledu. Predstoji vam više izdataka nego priliva novca, ali ćete se ipak snaći. Ako tražite posao, dobićete ga uz pomoć sposobne koleginice, rođake ili na preporuku. U vreme punog Meseca, 10. decembra, predstoji vam lepa ponuda za rad u medijima koju ćete oberučke prihvatiti.

Ljubav

Mars, vladalac astrološke kuće partnerskih odnosa i planeta akcije, boravi sve vreme u vašoj astrološkoj kući neprijatelja, požrtvovatnosti i usamljenosti. Zbog toga se možete osećati pomalo neshvaćenim i nedostajaće vam pažnja stalnog partnera. On najverovatnije ima brige koje, iz nekog razloga, ne želi da deli s vama, a vi ćete smatrati da vas ignoriše. Duge veze i brakovi su u krizi zbog loše komunikacije. Možda je bolje da u periodu od 27. novembra do sredine decembra ne razgovarate o vašoj vezi, odnosno braku jer je Merkur, planeta komunikacije, u retrogradnom hodu i moguće da ćete jedno drugom reći ono što ne biste želeli i što ne mislite. Posle mnogo vremena Uran, planeta promena, kreće direktnim hodom preko astrološke kuće partnerskih odnosa, što će najviše osetiti rođeni početkom znaka i oni koji su u drugoj ozbiljnoj vezi ili braku. Asteroid Eros vas štiti svojim dobrim uticajem iz znaka Lava, donoseći slobodnim Vagama mogućnost poznanstva preko prijatelja, a od sredine decembra sve Vage će osetiti dobar uticaj asteroida Amora koji će smiriti situaciju na ljubavnom planu. Pun Mesec 10. decembra donosi mogućost veze sa strancem, a u vreme poslednje Mesečeve četvrti, dame Vage mogu ući u tajnu vezu sa sportistom ili osobom prisutnom u medijima.

Zdravlje

Nervoza.



ŠKORPIJA (23. 10. - 22. 11)

Posao

Predstavnicima vašeg znaka odgovara tranzit Sunca preko znaka Strelca koji može doneti obnavljanje odnosa sa strancima, ali ipak budite oprezni između 27. novembra i 14. decembra jer bi saradnja sa mlađim kolegama sa italijanskog i engleskog jezičkog područja mogla da bude stresna. Retrogradni Merkur u astrološkoj kući novca i posla donosi konflikte sa nestrpljivim saradnicima i brojne polemike, ali zahvaljujući dobroj poziciji Marsa u Devici u odnosu na vaš znak, ipak ćete uspeti veliki deo svojih planova da ostvarite uz pomoć pouzdanih saradnika i prijatelja. Naporan period je pred vama, ali nećete odustati od svojih planova. Mogući su veliki izdaci, a možete se nervirati i zbog kašnjenja isplate dugovanja onih koji su vam odavno obećali neki novac ili za koje ste još letos odradili ugovoren posao. Rođeni krajem znaka pod dobrim su uticajem Venere koja će krajem novembra u konjunkciji sa Plutonom u Jarcu doneti dobre poslovne ponude u sferi medija, trgovine i bankarstva. Bićete spremni da uđete u dugoročan projekat u koji ćete morati da uložite i novac i energiju. Podršku će vam pružiti Bik, Vaga i Jarac. Čuvajte se lako datih obećanja jedne Vodolije koja ima veze sa nemačkim jezičkim područjem.

Ljubav

Asteroid ljubavi Juno prelazi preko vašeg znaka i u dobrom aspektu sa asteroidom Amorom sve do sredine decembra donosi dobre mogućnosti na ljubavnom planu. Jedno dugogodišnje prijateljstvo može se pretvoriti u ljubavnu priču i planiranje zajedničke budućnsoti. U periodu mladog Meseca, oko 25. novembra, i u vreme prve Mesečeve četvrti, 2. decembra, možete doživeti prijatne susrete s onima sa kojima ćete želeti možda i da započnete zajednički posao, jer većina predstavnika vašeg znaka može ostvariti dobru saradnju sa ljubavnim partnerom, pogotovo ako se radi o privatnom poslu koji zahteva ozbiljan rad, preciznost i poznavanje stranih jezika. Rođeni početkom znaka mogu biti u vezi sa osobom koja se bavi umetnošću, a rođeni u trećoj dekadi sa partnerom koji se bavi sportom ili radi u medijima. Dobra komunikacija sa partnerom biće veoma važna, naročito ako ste u vezi sa Bikom ili Jarcem, a ukoliko ste u neobaveznoj vezi sa Blizancima ili Devicom ne ulazite u nepotrebne konflikte, posebno ne oko novca.

Zdravlje

Pazite se moguće povrede.



STRELAC (23. 11. - 21. 12)

Posao

Vaš znak je veoma naglašen tokom ovog perioda tranzitom Sunca koje vas čini optimistom i severnim Mesečevim čvorom koji vas „tera“ na ostvarenje ličnih ciljeva i ambicija. Tranzit retrogradnog Merkura, planete logike i komunikacije, neće vam odgovorati od 24. novembra do 14. decembra zbog čega je potrebno da budete veoma oprezni prilikom donošenja važnih odluka, naročito onih koje se tiču partnerskih odnosa. Mnogi će se družiti s vama i navodno će želeti da vam se pridruže u ostvarenju vaših grandioznih ciljeva, ali samo da bi „opipali“ teren i videli koliko mogu da profitiraju iz te saradnje. Saradnja sa strancima, ustanovama obrazovnog sistema i institutima, tokom ovog perioda biće za vas od velikog značaja. Ukoliko se bavite poslom koji ima veze sa proizvodnjom, možete biti veoma zapaženi, pa neće izostati ni rezultati, odnosno očekuje vas unapređenje, ali i nekolegijalni odnos onih koji vas doživljavaju kao konkurenciju. Mlad i pun Mesec 25. novembra i 10. decembra znače dobre mogućnosti za početak novog posla u saradnji sa inventivnim saradnicima. Rođeni u znaku Vage, Bika i Jarca mogu biti osobe od poverenja, dok sa Blizancima i Devicom nećete biti načisto koliko možete da im verujete.

Ljubav

Ukoliko budete preterano oduševljeni nekim ko prema vama nije uvek bio fer, ljubavni život možete veoma iskomplikovati. Svaku pozitivnu promenu u partnerovom ponašanju doživećete kao izraz ljubavi prema vama, što vas može dovesti u zabludu, a jedan Ovan ili Devica mogu se potruditi da vam „otvore oči“. U stalnoj vezi partner će biti dominantan, pogotovo ako ste gospodin Strelac a dama je rođena u znaku Blizanaca, Device ili Vodolije. Slobodni Strelčevi mogu doći u iskušenje da sa predstavnicima ovih znakova ili sa nekim Ovnom, Škorpijom ili Jarcem stupe u kratkotrajnu avanturu koja će se brzo pretvoriti u veoma ozbiljnu vezu u kojoj će druga strana dominirati. Ma kog pola da ste, potreban vam je jak partner na koga možete u svakom pogledu da se oslonite. Najbolje će vas razumeti neko ko je vaše struke. Asteroid ljubavi Juno u astrološkoj kući tajnih ljubavi može doneti flert sa osobom koja će očekivati da vaša ljubavna „priča“, kojoj nećete dati veliku važnost, potraje i ako se radi o partneru koji je mnogo mlađi od vas, bićete u dilemi kako da tu situaciju rešite na bezbolan način. Tranzit asteroida Erosa preko znaka Lava donosi mogućnost lepe ljubavi s nekim ko je sličnog temperamenta vašem, a koga ste letos upoznali negde na putu.

Zdravlje

Sklonost višku težine.



JARAC (22. 12. - 20. 1)

Posao

Iako Venera, planeta novca i blagostanja, ne dolazi do punog izražaja u vašem znaku, vama će savršeno odgovarati tranzit ove planete, pogotovo ako ste ambiciozna dama Jarac ili ukoliko radite sa ženskim „timom“. Škorpija, Bik i Vaga veoma su vam naklonjeni i spremni da slede vaše instrukcije, a ukoliko ste rođeni početkom znaka, jedna Riba mogla bi da vam bude dobar saradnik. Rođeni krajem znaka biće više naklonjeni saradnicima rođenim u znaku Vodolije, Ovna ili Device, uz sav rizik koji nosi posao koji će vam verovatno biti ponuđen na duži rok. Intuicija vam neće biti jača strana, naročito ako budete skloni da se angažujete na poslu koji zahteva veliku fizičku kondiciju i dobru koncentraciju. U radu sa strancima mnoge okolnosti ići će vam naruku, finansijska situacija se popravlja, a očekuju vas i dobici u igrama na sreću. U vreme mladog i punog Meseca, 25. novembra i 10. decembra, ne ulazite u poslove samo na osnovu preporuke kolega, a da prethodno niste dobro proverili o čemu se radi. U vreme prve i poslednje Mesečeve četvrti, 2. i 18. decembra, uspećete da napravite dobar aranžman sa inostranim firmama.

Ljubav

U ovom periodu ljubavni život biće pun različitih događaja, uzbuđenja, susreta, zajedničkih putovanja i sastanaka u tajnosti. Svojom harizmatičnošću možete osvojiti koga poželite, ali je pitanje da li ćete biti naročito motivisani da energiju trošite na ljubav kada vam je karijera na prvom mestu. Muškarci Jarčevi su mnogo „traženiji“ od dama koje će doživeti romansu van zemlje, bilo da se radi o lekaru, glumcu, sportisti, nekom ko živi u inostranstvu ili nosi neku uniformu. Uzdržanost je vaše najjače oružje. Decembarski Jarčevi biće mnogo diskretniji i oprezniji od januarskih. Velike, fatalne ljubavi su pred vama, jer se jednom u životu dogodi da su Jupiter, Crni Mesec Lilit i asterid Karma u dobrom aspektu sa Plutonom (strast) i Venerom (ljubav) u vašem znaku. Isti znaci i iste Mesečeve mene koje vam odgovaraju za posao, odgovaraju vam i u ljubavi, s tim što će Rakovi biti u neku ruku najkomplikovaniji kao partneri, menjajući svoje raspoloženje iz časa u čas. Rođeni sredinom sedamdesetih i osamdesetih nalaze se na nekoj vrsti prekretnice kada je ljubavni život u pitanju, mogu se odlučiti za ulazak u brak.

Zdravlje

Promenite režim ishrane.



VODOLIJA (20. 1. - 19. 2)

Posao

Ovo je povoljan period, jer iako je Merkur, planeta komunikacije i logike u retrogradnom hodu u astrološkoj kući javnosti i prijatelja, to vas neće sprečiti da idete svojim putem i da se ne obazirete ni na šta. Osećate da nastupa vaših pet minuta ili bar tako doživljavate tranzit planeta, a osećaj da je došlo vreme za akciju vas ne vara. Uran, planeta koja vlada vašim znakom, kreće 10. decembra direktnim hodom preko vaše astrološke kuće intelekta, što bi moglo značiti da ćete i vi biti spremni da se maksimalno angažujete na poslovima koji bi mogli da vam donesu satisfakciju, naročito ako realizacija onoga što radite najviše zavisi od vašeg angažmana. U vreme Mesečevih četvrti otvaraju vam se nove mogućnosti za proširenje saradnje. Tokom mladog Meseca, 25. novembra, najverovatnije ćete proširiti saradnju sa strancima ili ćete dobiti poziv za saradnju od Blizanaca ili Lava. U vreme prve Mesečeve četvrti, 2. decembra, veliki izazov za vas biće uspostavljanje saradnje sa Ovnom ili Škorpijom, dok bi tokom punog Meseca oko 10. decembra trebalo da budete oprezni u radu sa Blizancima. Ali, upravo tog dana kreće direktan hod vašeg vladaoca Urana, pa ćete i vi krenuti ka uspehu. Tokom poslednje Mesečeve četvrti, 18. decembra, moguć je veći priliv novca.

Ljubav

U ljubavi ste veoma direktni, romantični i spremni da se borite za naklonost partnera, naročito ako se radi o jednom Lavu, Strelcu ili Blizancima. Ovo je period vaše dominacije, jer ste spremni da se iskreno angažujete u vezi s nekim ko zaslužuje vašu pažnju. Saturn, planeta upornosti u Vagi, čini vas veoma postojanim u emocijama i spremnim da uđete u brak, što se naročito odnosi na Vodolije koje su u vezi sa Bikovima, Blizancima ili Jarčevima. Mlade i slobodne Vodolije, pogotovo rođene početkom devedesetih ili početkom šezdesetih, mogu ući u vezu sa ambicioznom osobom koja je poznata u javnosti. Ukoliko se bavite umetnošću ili sportom, možete doći u iskušenje da uđete u tajnu vezu sa diskretnom osobom, moguće nekim ko često boravi u inostranstvu. Ako vaš posao podrazumeva kontakt sa medijima ili česta putovanja, možete doći u iskušenje da uđete u ljubavnu avanturu s nekim ko nije slobodan, a poznat je po sklonosti ka flertu. Muškarci Vodolije biće privučeni znatno mlađom partnerkom, moguće Blizancima, Lavom ili Strelcem.

Zdravlje

Bolovi u kolenu.



RIBE (20. 2. - 20. 3)

Posao

Tranzit Sunca preko znaka Strelca za vas može biti veoma stresan, ukoliko ne budete pokazali organizacione sposobnosti i ne budete dovoljno spremni na razne obrte na poslu, uključujući nemar saradnika, promene plana u vezi sa već ugovorenim poslom. Retrogradni Merkur, planeta koja vlada vašim astrološkim poljem partnerskih odnosa, u konjunkciji sa Suncem, čini vas osobom koja neće imati na koga da se osloni i zato, ukoliko radite u velikoj privatnoj firmi i nezadovoljni ste statusom, a dobijete ponudu posle 10. decembra da pređete na neko drugo radno mesto ili drugu firmu - ne oklevajte. U slučaju da se dvoumite, dobar savet ćete dobiti od Škorpije ili Bika i u sradnji sa njima možete najviše postići. Ne potcenjujte ni podršku jednog Ovna ili Vodolije koji će biti spremni da vam ponude odlične uslove za rad, moguće sa strancima, u inostranom predstavništvu ili banci ili će se raditi o poslu koji podrazumeva česta putovanja. U finansijskom pogledu situacija bi mogla da se “odmrzne” u drugoj polovini decembra, neki veliki novac je u pitanju, moguće i u igrama na sreću. U vreme prve Mesečeve četvrti, 2. decembra, pokažite inicijativu u vezi s velikim projektom za koji će vam biti potrebna podrška Ovna, Škorpije i Device, pred velikim ste uspehom.

Ljubav

Sreću u ljubavi mogu imati svi koji budu spremni da svoju volju podrede partnerovoj, jer se Mars, planeta strasti ali i agresivnosti, nalazi u astrološkom polju partnerskih odnosa, pa će osoba koja vam je draga biti nervoznija nego inače ili okupirana ozbiljnim problemima. Verbalni sukobi ili polemisanja nisu poželjni u ovom periodu, kada sve Mesečeve četvrti padaju u promenljive znake, a vi ste pod velikim uticajem Meseca i partner vas može smatrati hirovitim. Tek u drugoj polovini decembra situacija se popravlja, a sve vreme ste pod dobrim uticajem asteroida ljubavi Juno iz znaka Škorpije, što vam donosi mogućnost ljubavi na putu, a asteroid Nostalgija u Jarcu mogućnost obnavaljanja veze iz mladosti ili od pre nekoliko godina. U vreme mladog Meseca 25. novembra, na većem skupu političara, na nekom sportskom događaju ili na putu, postoji mogućnost susreta sa mladolikom i atraktivnom osobom koja će imati veliki uticaj na vaše poslovne odluke. Pun Mesec 10. decembra donosi napetost u domu, naročito mladim Ribama koje se bore za svoju samostalnost, a poslednja Mesečeva četvrt, 18. decembra, mogućnost poznanstva sa sportistom ili osobom koja radi u medijima.

Zdravlje

Pazite se oštrih predmeta.
(Izvor: Život plus | Novosti.rs)

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP