Ma kakav iPhone, pogledajte ove 'zveri'

Početkom 2012. očekujemo 'mobilne zveri' s velikim ekranima i četvorojezgrenim procesorima.

Posljednje mesece u 2011. godini na mobilnom tržištu obeležila su tri pametna telefona – Appleov iPhone 4S, Googleov i Samsungov Galaxy Nexus te Nokijin model Lumia 800, prvi smartphone ove kompanije koji radi na Microsoftovom mobilnom operativnom sustavu. Ali...

... Iako svi ovi telefoni izgledaju odlično te dolaze s brojnim naprednim opcijama, glasine koje u posljednje vrijeme kruže mrežom govore da nas početkom sljedeće godine očekuju prave 'mobilne zvijeri', telefoni koji će svojim hardverskom snagom nadmašiti sve trenutno dostupne mobilne telefone.

HTC tako navodno priprema dva telefona s velikim ekranima koji će raditi na četverojezgrenim procesorima i novoj verziji Androida – Ice Cream Sandwich. Jedan od tih telefona je model Edge koji trebao bi imati 4,7 inčni HD ekran, 32GB memorije i 1GB RAM-a te četverojezgreni 1,5GHz procesor.

Ovo ipak neće biti hardverski najnapredniji telefon HTC-a jer početkom godine očekujemo i model Zeta koji će također imati četverojezgreni procesor, ali će on raditi na taktu od čak 2,5GHz – ostale opcije koje bi ovaj smartphone trebao imati jesu 4,5 inčni HD ekran, 32 GB memorije i 1GB RAM-a. Oba telefona trebala bi imati i 8MP kamere s kojima će se moći snimati 1080p videozapisi te Beats Audio tehnologiju.

Osim ovih HTC-ovih modela, uskoro očekujemo i novi model iz Samsungove Galaxy S serije – Galaxy S3 koji bi također trebao raditi na četverojezgrenom procesoru, novoj verziji Androida, a za očekivati je i veći ekran i druge napredne tehnologije po kojima je S klasa poznata.

Osim pametnih telefona, uskoro će se na tržištu pojaviti i prvi tableti s procesorima s četiri jezgre – prvi takav model već je predstavljen (Asus Eee Pad Transformer Prime), a glasine govore i da HTC priprema sličan tablet, model Quattro.

Naravno, sljedeće godine očekujemo i novi model Appleova telefona – toliko spominjani iPhone 5 te je pitanje kako će ova kompanija odgovoriti na konkurenciju i trendove sve većih ekrana i jačih procesora. Hoćemo li napokon vidjeti iPhone s 4 inčnim ekranom ili ekipa u Appleu misli da veličina ipak nije toliko važna pa će zadržati ekran dijagonale 3,5 inča.

A što u Samsungu misle o iPhoneu pokazali su u reklami 'The next big thing is already here' koja se brzo proširila internetom i nasmijala brojne ljubitelje Samsungovih telefona.
(Dnevnik.hr)

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP