Da li ste aktivirali svoj Facebook Timeline?

24. decembra označit je kraj Facebooka kakvog poznajemo. 800 milona korisnika diljem sveta, svoje će facebook profile zameniti novim i naprednijim Timelineom.

Spremni ili ne – Facebookov Timeline je stigao. Klasične profile zamijeniće aplikacija kojom, u obliku digitalne vremenske lente, možete prikazati svoj život.

'Nisam ga još aktivirala, a ni ne sviđa mi se baš ideja Timelinea', kaže studentica Vlatka Šelimber. Vlatkino mišljenje dijeli velik broj korisnika najpopularnije društvene mreže na svijetu. Skepticizam uglavom proizlazi iz straha za manjkom privatnosti.

'Na Facebooku nemam samo bliske prijatelje, već i poznanike. Mislim da oni ne bi baš trebali imati takav uvid u moj privatan život', kaže Vlatka. Za razliku od nje, Tomislav Župetić je Timeline objeručke prihvatio i instalirao već prvog dana otkako je dostupan korisnicima.

'Ja sam izuzetno zadovoljan, mislim da je to jedna od najboljih inovacija Facebooka uopće. Zamjenjuje stari profil koji je bio dosta dosadan, statičan, ovo je jako dobra stvar', zadovoljno kaže Tomislav Župetić.

Timeline korisnicima omogućuje prije svega slikovito i grafički vrlo privlačno sučelje. Zanimljive stvari moguće je istaknuti, a nebitne sakriti. Ipak, stručnjaci upozoravaju. 'Privatnost je upitna jer svi korisnici moraju ponovno podesit postavke u meniju, i proći kroz sve statuse koje su ikad objavljivali, i vidjeti žele li uistinu to djeliti sa svim prijateljima ili samo s nekima', pojašnjava producent za nove medije Nove TV Matej Lončarić.

Konkurencija u svijetu društvenih mreža svakim danom sve je jača. Uvođenje Timelinea, tvrdi Matej, neophodno je. 'Uvijek uvode nešto novo kako bi privukli nove korisnike i kako bi korisnici ostali na njihovoj mreži', kaže Matej. 24. prosinca označit će kraj Facebookove svakodnevice kakvu poznajemo. 800 milijuna korisnika diljem svijeta, svoje će facebook profile zamijeniti novim i naprednijim Timelineom.

Kako bi aktivirali Timeline potrebno je otići na stranicu Introducing Timeline te tamo kliknuti na 'Get it now' ili možete čekati dok se ne pojavi obavijest na vašem profilu.
(Dnevnik.hr)

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP