Dvoglava beba rođena u Brazilu

Dečačić je rođen u Brazilu carskim rezom, sa dve identične glave, ali savršeno zdrav i svi vitalni organi funkcionišu normalno.



Za 25-godišnju majku, čije je ovo četvrto dete, rođenje dvoglave bebe je bilo pravo iznenađenje, jer je za deformaciju saznala tek pred sam porođaj.

S obzirom na to da živi u siromašnom i ruralnom delu Brazila, nije išla na preglede ultrazvukom.

Direktorka bolnice izjavila je za brazilski list "O Povo" da je anomalija otkrivena tek nekoliko minuta pred porođaj i da su se lekari tada odlučili na carski rez kako ne bi doveli u opasnost život majke i bebe.

"Uspeli smo da spasimo majku i bebu, što je bio naš cilj. Za nas je bilo veliko iznenađenje kada smo otkrili da je dete savršeno zdravo", kazala je ona.

Mlada majka, koja doji istovremeno obe glavice, s radošću je prihvatila bebu koja je sve vreme pored nje u sobi. Ipak, želi što pre da izađe iz bolnice i da se zajedno sa svojim detetom vrati kući.

Ovo nije prvi ovakav slučaj u Brazilu. Početkom godine, jedna 27-godišnja žena iz brazilske države Paraiba rodila je dvoglavu bebu koja je umrla svega nekoliko sati po rođenju.

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP