Horoskop za januar-siječanj 2012.

Period na prelazu iz 2011. u Novu, 2012. godinu, preciznije izmedju 22. decembra i 20. januara, dakle upravo onaj svečani deo godine, pod vladavinom je Ovna. Da li će Vam i u kojoj meri biti blakonaklon? Šta nam donose naredni dani na poslovnom planu, u ljubavi, kada je zdravlje u pitanju? NOVO: Kliknite ovde za Godišnji horoskop za 2012!



OVAN (21. 3. - 21. 4)

Posao

Pokušavate da uhvatite tempo sa događajima, naročito ukoliko ste od pre izvesnog vremena shvatili da mnogo toga zavisi od vašeg ličnog angažovanja i spremni ste da, uz pomoć Raka i Vage, krenete u nove poslove. Mesečeve četvrti padaju u jake znake koji pokreću događaje, zbog čega ćete biti spremni na razne kompromise iako ćete prividno izgledati nesalomivi. Bićete veoma odlučni i uporni, ali i mnogo prilagodljiviji i spremniji da svoju volju podredite drugima ukoliko je to u vašem interesu. Dobar aspekt Venere i Saturna od 8. do 14. januara donosi iznenadnu ponudu od nekoga na koga niste računali, moguće i podršku nekih osoba koje su veoma uticajne i „vuku konce događaja“ iz pozadine. Astrološko polje karijere ojačano je ulaskom Merkura, planete logike u znak Jarca 9. januara, a astrološko polje podrške i intuicije ulaskom Venere u znak Riba. Sa Škorpijama i Vodolijama budite oprezni, naročito ukoliko vaš posao ima veze sa javnošću, radite u bankama, medijima ili se bavite naučnim radom. Na pomolu su novi poslovi koji bi mogli doneti poveću zaradu. Početak januara donosi mogućnost sklapanja unosnog posla sa Lavom, Strelcem ili Bikom. U tom periodu očekuju vas dobici u igrama na sreću.

Ljubav

Tokom prve sedmice ovog perioda ne bi trebalo preterano da se nervirate ukoliko se ljubavni događaji ne budu odvijali onako kako ste očekivali. Partner će biti previše svojeglav i ljubomoran, a želeće i veću samostalnost. U vreme novogodišnjih praznika pokušajte da pokažete maksimalno razumevanje za partnera i članove njegove porodice, jer će vas verovatno zamoliti za neku uslugu koju ćete ispuniti. Slobodni Ovnovi mogu očekivati susret sa mlađom i veoma ambicioznom osobom. Dame Ovnovi mogu se zaljubiti u osobu koja je veoma posvećena karijeri i glavna ambicija joj je zarada, dok će muškarci Ovnovi, u vreme punog Meseca 9. januara, preko posla imati priliku da sretnu nekog ko se bavi umetnošću. Povoljan period trajaće do sredine januara kada će vaš društveni život biti vrlo sadržajan. Ukoliko ste skloni flertu, nezavisno od toga da li ste slobodni, oko 9. januara predstoji vam susret sa Vodolijom ili Strelcem, prema kojima nećete ostati ravnodušni. Ulaskom Venere, planete ljubavi koja vlada vašim astrološkim poljem partnerskih odnosa, u znak Riba 15. januara, za vas kreće period tokom kojeg ćete imati mogućnost da sretnete nekadašnju ljubav i da obnovite vezu u tajnosti.

Zdravlje

Krajem perioda moguć manji nazeb.




BIK (21. 4. - 21. 5)

Posao

Imate više mogućnosti nego što pretpostavljate. Uran, planeta koja vlada astrološkim poljem karijere, posle pet meseci retrogradnog hoda, direktno ide preko vašeg astrološkog polja intuicije i podrške drugih ljudi, ali vam može dati lažan osećaj moći i potrebu za promenom za koju nećete imati podršku osoba na vlasti, osim ukoliko se ne radi o Vodoliji, Ovnu ili Devici. Zbog tranzita Venere, vladaoca vašeg znaka u Vodoliji, bićete u prilici da ostvarite mnoge snove, ali morate biti odlučniji i istrajniji u ostvarivanju svojih planova. Dobro postavljen Mars u praktičnoj Devici savršeno vam odgovara za svaku vrstu posla u kojem je potrebno da pokažete kreativnosti i sposobnost rada sa mladima. Dobar aspekt između Jupitera, simbola prosperiteta i bogatstva na početku vašeg znaka, i Neptuna na poslednjim stepenima Riba, donosi mogućnost da napravite dobar posao sa osobama koje žive u primorskim zemljama. Rođeni krajem aprila mogu očekivati velike dobitke, dok se Bikovi rođeni posle 15. maja mogu nadati dobro sklopljenim poslovima sa Vodolijom ili Jarcem. Pluton, planeta koja vlada astrološkom kućom partnerskih odnosa donosi vam poslovnu ponudu od nekog ko je živeo u inostranstvu ili planira posao sa strancima. Taj posao će vam omogućiti da rešite neke probleme.

Ljubav

Pozicija mladog Meseca 24. decembra 2011. i punog Meseca 9. januara 2012. pada u vama srodne znake Jarca i Raka, zbog čega možete doživeti susret koji će za vas biti veoma značajan. To se odnosi na slobodne Bikove koji s pravom očekuju da ih partner u potpunosti razume i podrži, pre svega u pogledu posla i vaših ambicioznih planova. U vreme prve i poslednje Mesečeve četvrti 1. januara 2012. i poslednje četvrti 16. januara 2012. nemojte donositi odluke koje bi na duži rok mogle biti značajne za vašu budućnost ili status u vezi, odnosno braku. Od 12. januara Bikovi koji su dugoj vezi ili u braku neće umeti na jednostavan način da reše svoje probleme, pa će im se činiti da im se neko meša u život. Jedna Devica, Ovan ili Blizanci mogu želeti da imaju veći uticaj na vas što vam nikako neće odgovarati. Tokom ovog perioda bićete previše svojeglavi, ali ćete zbog asteroida Psihe u Devici ipak biti spremni da svoj život analizirate koliko-toliko objektivno. Ukoliko je osoba koja vam je draga poslom usredsređena na inostranstvo, ili ako budete imali priliku da nekog upoznate na putu, nemojte sumnjati u njenu odanost ako ne bude imala dovoljno vremena za vas. Ovo se posebno odnosi na Bikove koji su u vezi sa Vagom, Jarcem, Vodolijom ili Ovnom.

Zdravlje

Moguća vrtoglavica.



BLIZANCI (22. 5. - 21. 6)

Posao

Vaša karijera ide uzlaznim tokom, ali mnogi neće znati šta tačno radite ili na kakvom ste projektu angažovani. Tranzit Jupitera i Neptuna, planeta koje simbolizuju velike ideje i sposobnost realizacije i najsmelijih planova, prave dobar aspekt i povoljno se reflektuju na vaš znak.Ovo bi mogao da bude veoma uzbudljiv period, jer će posle dužeg perioda u kojem je Merkur, vladalac vašeg znaka išao retrogradnim hodom, brzim direktnim hodom prelaziti preko astrološkog polja partnerskih odnosa i novca, zbog čega ćete biti veoma efikasni, naročito uz pomoć Vage, Jarca ili Ovna. Tranzit Venere donosi mogućnost posla sa osobama koje putuju u nordijske zemlje ili Rusiju, pa će vaši poslovi biti usmereni u tom pravcu. Početak godine donosi veliku podršku starijih osoba, naročito roditelja ukoliko ste mladi, ili šefova ukoliko im ponudite novu ideju. Period je odličan za one koji studiraju, planiraju stručno usavršavanje ili nameravaju da polažu ispite. Tokom celog perioda možete biti veoma uspešni i u radu u medijima, ali oni koji nameravaju da se zaposle u banci moraće da se strpe i sačekaju povoljniju priliku. Rođeni početkom znaka nalaze se pred velikim poslovnim izazovom, dok će rođeni krajem znaka biti u velikoj dilemi, da li da prihvate posao u inostranstvu.

Ljubav

Prilično naporan period je za vama, naročito ako ste bili razdvojeni od partnera ili ukoliko niste nailazili na njegovo razumevanje u vezi sa započinjanjem privatnog posla. Tranzit Venere, planete ljubavi koja je vladalac kako astrološke kuće tajnih ljubavi tako i astrološke kuće zanosa i romantike, preko znaka Vodolije čini vas veoma popularnim u društvu i donosi brojne mogućnosti kada je u pitanju ljubavni život. Stalni partner će biti spreman da vam izađe u susret po mnogim pitanjima, ali ukoliko mu ne budete uzvraćali istom merom, predstoje rasprave. U najtežoj situaciji biće Blizanci koji nemaju dobar odnos sa članovima porodice, naročito mladi koji se ponašaju buntovno. Oni koji su u braku neće provoditi dovoljno vremena sa partnerom i članovima porodice, što će dodatno stvarati tenziju u ljubavnom životu. Majski Blizanci spremni su za velike poduhvate, ulazak u brak ili potpuno osamostaljivanje, a rođeni krajem znaka mogu očekivati poznanstvo s nekim ko živi u inostranstvu ili mogu da planiraju zajednički odlazak u inostranstvo. U vreme prve Mesečeve četvrti 1. januara i poslednje Mesečeve četvrti 16. januara upoznaćete osobu koja će vam biti veoma značajna na duži rok.

Zdravlje

Problemi sa tetivama.



RAK (22. 6. - 22. 7)

Posao

Vaš znak je pod velikim uticajem Meseca i Mesečevih mena koje padaju u za vas bitne znake Jarca, Vagu i Ovna, pa ćete tokom ovog perioda biti spremni da pokažete više inicijative nego do sada. Vaše organizacione sposobnosti doći će do izražaja u radu sa Ovnom, Vodolijom i Jarcem, postavljaćete se veoma autoritativno i bićete spremni da uđete u posao koji će od vas zahtevati veliku koncentraciju i fizičku izdržljivost. Jedan Bik, Vaga ili Vodolija ponudiće vam unosan posao, ali verovatno nećete biti zadovoljni jer ćete smatrati da vam nude nešto što za vas predstavlja prelazak s konja na magarca. Vaše ambicije su mnogo veće od onoga što vam se nudi i svoju budućnost videćete u radu sa strancima. Ukoliko ste mladi, konkurencija će biti veoma jaka, ali ćete imati zaštitu jednog Jarca i Škorpije. Od 5. do 12. januara nemojte ulaziti ni u kakve poslovne aranžmane za koje nemate podršku Vodolije ili Ovna. Tokom ovog perioda imaćete podršku Škorpije koja će vas maksimalno podržavati u svemu. Možete imati dve paralelne ponude od kojih će prevagnuti ona koja će vam doneti bolje prihode. Ukoliko očekujete da se reši vaš status u inostranoj firmi ili da dobijete stipendiju, možete očekivati pozitivno rešenje.

Ljubav

U astrološkom polju ljubavi nalazi se asteroid ljubavi Juno, a u astrološkoj kući posla asteroid Eros zbog čega ćete verovatno preko posla upoznati nekog ko će vam u svemu odgovarati. Početkom perioda možete doći u iskušenje da uđete u vezu sa Bikom, Strelcem ili Vodolijom, ali se prethodno raspitajte da li su slobodni. Kraj decembra može doneti sumnje u partnerovu vernost, ali kad je reč o ljubavi, situacija će posle 16. januara biti mnogo povoljnija, posebno za junske Rakove. Pun Mesec 9. januara u vašoj astrološkoj kući ličnosti može vam doneti osećanje moralne pobede, neku vrstu satisfakcije ili, ukoliko ste slobodni, poznanstvo s nekim ko je vredan vaše pažnje, naročito ako se radi o Škorpiji.

Zdravlje

Pazite se povrede na javnim mestima.



LAV (23. 7. - 23. 8)

Posao

Većini predstavnika vašeg znaka, naročito onima koji rade na nekom velikom projektu, koji putuju u inostranstvo ili njihov rejting zavisi od rezultata u radu sa strancima, odgovara dobar aspekt između Jupitera (stranci, veliki projekti) i Plutona (novac). Pozicija prve i poslednje Mesečeve četvrti 1. i 9. januara takođe vam odgovara, ali i pored toga pokušajte da budete što efikasniji, jer se mnogo toga odvija mimo vašeg znanja, pogotovo što konkurencija ne miruje. Oni koji su vam veoma bliski, sa kojima razmenjujete ideje i koji znaju za vaše planove nehotice ih mogu nekome otkriti, naročito posle 9. januara. Rođeni u julu biće pod velikim pritiskom kada su rokovi u pitanju, dok su Lavovi rođeni krajem znaka u povoljnijoj poziciji, pogotovo ukoliko se bave poslovima u vezi sa nekretninama, građevinom ili naukom. Julski Lavovi su veliki entuzijasti i spremni da uđu u rizične poslove, pogotovo s jednim Jarcem, Škorpijom ili Vagom. Rođeni početkom avgusta biće pod relativno dobrim uticajem Venere, planete dobrobiti, novca i uživanja i sve do 10. januara moći će da naprave dobre i isplative poslovne aranžmane, naročito u oblasti muzike, estrade i medija. Dobicima u igrama na sreću mogu se nadati rođeni početkom i krajem znaka Lava, naročito krajem decembra i početkom januara.

Ljubav

Venera u Vodoliji do 16. januara donosi lepe mogućnosti na ljubavnom planu. Ali kako vam je sloboda na prvom mestu, za partnera ste spremni da učinite samo ono što je i on spreman da

uradi za vas. Sa naglašenim zemljanim i vazdušnim znacima imate mnogo racionalniji pristup ljubavi i bićete u prilici da sretnete nekoga ko vam je veoma sličan. Ukoliko ste gospodin Lav jednu Vodoliju, Vagu ili Bika uspevate da šarmirate i da na neki način pod kontrolom držite nešto što je vama veoma bitno. U ovom periodu dame Lavovi trebalo bi posebno da budu pažljive jer postoji mogućnost da postanu žrtva sopstvene naivnosti. Mnogima se dopadate, gde god se pojavite izazivate divljenje, a krajem decembra oženjen gospodin biće uporan u nameri da vas osvoji, obećavajući mnogo toga što realno i može da vam pruži, ali vi ćete ipak biti pomalo uzdržani. Tranzit Sunca preko znaka Jarca odgovara onim predstavnicima vašeg znaka koji imaju mnogo planeta u vatrenim znacima ili im je podznak u Strelcu ili Ovnu da budu malo trezveniji i oprezniji kod donošenja odluka koje se tiču zajedničkog života ili ulaska u brak. Veze sa mlađim partnerima i partnerkama mogu biti veoma uzbudljive, ali i vrlo komplikovane. Pazite kome poklanjate poverenje.

Zdravlje

Manji nazeb.



DEVICA (23. 8. - 22. 9)

Posao

Tokom ovog perioda mnoge planete će uticati na vas. Mars u vašem znaku čini vas veoma ambicioznim, ali do 16. januara nemojte po svaku cenu ulaziti u bilo kakav partnerski odnos, ukoliko baš ne morate. Kod većine predstavnika vašeg znaka, veliki novac će biti u igri, bilo da ga ulažete, dajete na štednju, trošite u kupovini ili očekujete da vam ga isplate. Poslušajte savet jedne Škorpije ili Jarca. Nemojte ulaziti u poslove za koje niste sigurni da biste mogli bez pomoći drugih odanih saradnika da završite. Potrebna vam je dobra ekipa, a nju ćete uspeti da sastavite tek u drugoj polovini januara. Jaka konkurencija će vas zabrinuti jer neće mirovati, pokušaće na svaki način da vam se suprotstavi i da vas ugrozi. U ovom periodu najbolje će proći Device koje se bave konkretnim poslovima, arhitekturom, građevinom, novinarstvom ili sportom. Možete očekivati priliv novca iz inostranstva ili zaključenje posla koji će vam doneti veliku zaradu. Prema Blizancima i Vodoliji budite podozrivi i ne verujte u sve što vam obećavaju. Finansijska situacija će se stabilizovati, jer ćete uspeti da završite posao koji će vam u obećanom roku isplatiti. Mlade Device koje traže posao naći će ga posredstvom Jarca ili Vage.

Ljubav

Mnogi vas doživljavaju kao stabilnu ličnost, porodičan tip osobe koja je odana i verna stalnom partneru. Sa Marsom u vašem znaku spremni ste na svakojake „ludosti“, naročito ukoliko ste u poslednje vreme bili nezadovoljni svojim ljubavnim životom ili ste smatrali da vam partner ne pruža dovoljno pažnje i nežnosti. Tranzit Venere preko znaka Vodolije donosi vam brojne mogućnosti na ljubavnom planu, pogotovo ukoliko ste odvojeni od stalnog partnera, negde na putu ili ako ste skloni tajnim vezama. Za mnoge ćete biti potpuno neprepoznatljivi, previše skloni eksperimentima, izlascima, ulaženju u veze od kojih verovatno nećete imati mnogo zadovoljstva a imaćete mnogo nerviranja, možete dobijati lažna obećanja... Ali, i pored toga, bićete jako zaljubljivi i nestalni, uvereni da znate šta radite. Dame Device verovatno će se zainteresovati za starijeg oženjenog gospodina, dok će starijeg muškarca Devicu privlačiti mlada umetnica ili novinarka. Asteroid Karma uz Jupitera i Crni mesec Lilit donosi avgustovskim Devicama mogućnost da budu u vezi s nekim ko će im ponuditi zajednički život u inostranstvu.

Zdravlje

Naglašena sklonost ka povredama.



VAGA (23. 9. - 23. 10)

Posao

Moguće je da ste sebi postavili prevelike ciljeve i u određenom trenutku shvatićete da nemate dovoljno ni snage niti vremena da ih ostvarite, jer će rokovi biti kratki, a uslovi koje vam nameću neprihvatljivi. I pored toga nemojte odustajati od svojih planova. Venera, vladalac vašeg znaka dobro je postavljena u Vodoliji sve do 16. januara, pa svaki posao koji zahteva da u prvom planu bude vaša ličnost, doneće vam dobit i zadovoljstvo. Maksimalno se posvetite razvijanju svojih talenata, jer će vam samo to doneti satisfakciju i ukoliko vaš posao ima veze sa umetnošću, bićete veoma uspešni. Prva i poslednja Mesečeva četvrt, 1. i 16. januara, može vam doneti veliku popularnost, a u tom periodu upoznaćete ugledne osobe, veoma poznate u javnosti. Pokušajte da izbegnete rasprave sa Jarcem i Rakom, pogotovo u vreme mladog i punog Meseca, 24. decembra i 9. januara, ukoliko se radi o nekome ko je nepopustljiv, odnosno ko zna šta hoće ili je po rangu iznad vas. Finansijska situacija mogla bi da se stabilizuje zahvaljujući jednoj Vodoliji ili Biku koji će vam pružiti šansu da radite sa njima pod prihvatljivim uslovima.

Ljubav

Ovaj period bi za vas mogao da bude veoma uzbudljiv, ali je pitanje da li ćete imati uvek strpljenja za osobu koja vam je draga. Retko se događa da je Mars, vladalac astrološkog polja partnerskih odnosa dugo u jednom znaku i to u Devici, znaku nervoze, nestrpljenja i kriticizma, pa ćete se često osećati kao da nemate dovoljnu podršku osobe koja vam je draga. Ukoliko ste u braku, verovatno ćete misliti da vam partner nije veran ili da vas kritikuje bez razloga. Iskoristite snagu Urana koji sa prvog stepena Ovna pozitivno deluje na one koji zbog posla često putuju, naročito u zemlje nemačkog jezičkog područja ili bi trebalo da prihvatite udvaranje nekog ko je prisutan u javnosti. Ako ste dama Vaga teško ćete uspeti da odolite šarmu jednog Jarca s kojim već dve godine intenzivno sarađujete. Jedna Vodolija ili Rak veoma su zainteresovani za vas, dok će se Blizanci ili Devica uvrediti ukoliko im ne poklonite dovoljno pažnje, a znate da oni to od vas očekuju. Prva i poslednja Mesečeva četvrt deluju povoljno na vas i kada je ljubav u pitanju moguća je veza sa sportistom ili umetnikom.

Zdravlje

Čuvajte se oštrih predmeta.



ŠKORPIJA (23. 10. - 22. 11)

Posao

Mars, planeta akcije, vladalac vašeg astrološkog polja posla i suvladalac vaše astrološke kuće ličnosti, nalazi se u preciznoj Devici, u koju pada vaše astrološko polje prijatelja. To znači da ćete biti u prilici da obnovite neka stara prijateljstva i poslovne veze, a ishod posla najviše će zavisiti od vaše ubedljivosti i istrajnosti. Period je veoma interesantan za one koji su spremni da rizikuju i da se beskompromisno upuste u borbu sa konkurencijom. Mlad Mesec 24. decembra donosi mogućnost obnavljanja saradnje sa decembarskim Jarcem, dok pun Mesec 9. januara 2012. donosi poslovnu ponudu nekog daljeg rođaka, prijatelja ili osobe koja sarađuje sa strancima. Najuži krug prijatelja upoznat je sa vašim planovima i podržaće vas uprkos finansijskim problemima ili nedoumicama kojima možete biti opterećeni početkom godine. Rođeni krajem oktobra najbolje će sarađivati sa aprilskim Bikovima i februarskim Ribama, a rođeni krajem znaka naći će zajednički jezik sa Ovnom i Vodolijom. Srednja dekada znaka biće intelektualno najaktivnija i angažovaće se u okviru politike, sporta i nauke. Finansijska situacija se polako ali sigurno stabilizuje.

Ljubav

Pozicija Venere, planete ljubavi, vladaoca vašeg znaka u Vodoliji čini vas prilično nespokojnim jer vaš partner može pokazati veliku želju za samostalnošću, kao i druženjem sa osobama koje vama nisu naročito simpatične. Mnogo toga vam ne ide naruku kada je veza sa jednim Bikom ili Rakom u pitanju, ali ste ipak spremni da izdržite razne izazove, uključujući i povremenu razdvojenost da biste ostali zajedno sa veoma ambicioznim ali šarmantnim partnerom. Kraj decembra može biti veoma stresan, a u prvoj dekadi januara izbegavajte konflikte ili nepotrebne rasprave sa Devicom, drugom Škorpijom ili Blizancem. Pun Mesec u Raku 9. januara donosi mogućnost poznanstva ili susreta s nekim ko je zbog posla često na putu, a posle 16. januara ulaskom Venere u znak Riba situacija na ljubavnom planu ima šanse da se stabilizuje, pogotovo ukoliko ste u vezi sa požrtvovanom i veoma senzibilnom osobom. Pozicija asteroida Karme i Jupitera čini rođene krajem znaka spremnim da uđu u vezu sa osobom koja radi za strance. Asteroid ljubavi Juno i Lucifer u vašem znaku donosi mogućnost lepe ljubavi s nekim ko je za mnoge nedostupan i tajanstven, ali se pazite osoba koje su spremne da ulaze u tajne veze. Zaljubićete se preko svake mere, a nećete moći da imate kontrolu nad događajima.

Zdravlje

Moguća povreda.



STRELAC (22. 11. - 21. 12)

Posao

Vaš znak je u usponu jer se Jupiter, vladalac vašeg znaka, nalazi u Biku, što bi moglo nagovestiti dobitke preko redovnog posla, zaključenje novog ugovora o projektu na kojem ćete raditi sa osobama iz inostranstva, a aspekt između Urana i Plutona za vaš znak znači veliki izazov na poslovima koje malo ko može uspešno da obavi, a vama će to najverovatnije poći za rukom. U vreme mladog Meseca 24. decembra i u vreme prve Mesečeve četvrti 1. januara bićete okupirani razmišljanjima o poslu koji bi mogao da vam donese ne samo novac nego i popularnost. Do 9. januara trebalo bi da uspostavite saradnju sa potencijalnim poslovnim partnerima, naročito ukoliko se radi o osobama sa engleskog govornog područja ili sa Italijanima, a sasvim iznenada u prvoj dekadi januara možete dobiti ponudu od Nemaca ili Rusa. Vaš znak je potpuno okrenut ka inostranom tržištu, ma kojim poslom da se bavite. Sportisti rođeni početkom znaka mogu očekivati uspeh. Mars, planeta koja je najjača u 10. astrološkoj kući karijere kod vas se nalazi upravo na tom mestu u Devici, donoseći inženjerima, naučnicima i sportistima veliku popularnost. Finansijska situacija je prilično stabilna, a mogući su i dobici u igrama na sreću.

Ljubav

Merkur, planeta komunikacije u vašem znaku do 9. januara čini vas prilično konfuznim, ali i popustljivim kada je u pitanju partnerski odnos. Uglavnom birate najjednostavnija rešenja, a u stvari niste spremni da se suočite s nekim manama vašeg partnera očekujući da će se on promeniti i bez vašeg angažovanja. Posle ulaska Merkura u znak Jarca preuzećete inicijativu i postaviti pravila ponašanja koja ćete očekivati da partner ispoštuje. Dame Strelci biće sklone vezama sa mlađim partnerima, dok će muškarci imati sklonost ka umetnički nastrojenim damama i verovatno će biti inicijatori zajedničkih izlazaka i provoda. Tokom prve Mesečeve četvrti 1. januara slobodni pripadnici vašeg znaka imaju šanse da upoznaju osobu rođenu u nekom vatrenom znaku, najverovatnije nekog Ovna ili Lava. Povremeni konflikti s partnerom biće vaša svakodnevica, ali srećom radiće se o sitnicama koje neće značajnije ugroziti vašu vezu. Pozicija ljubavnih asteroida ide vam u prilog, ali samo ako vam se dopadaju atraktivne svetlokose osobe prisutne u javnosti ili ako ste skloni tajnim vezama. Ukoliko ste dugo u vezi ili braku i imate brojne primedbe na partnerovo ponašanje, nemojte u afektu donositi odluku o raskidu.

Zdravlje

Dobro se osećate.



JARAC (22. 12. - 20. 1)

Posao

Ovo bi mogao biti povoljan period za predstavnike vašeg znaka, pogotovo ukoliko ste spremni da prihvatite savet ili podršku jedne Škorpije. Tokom mladog Meseca 24. decembra i punog Meseca 9. januara možete zaključiti dobar posao sa jednim Rakom ili Jarcem, a u vreme prve i poslednje četvrti 9. i 16. januara moguće je zaključenje veoma isplativog posla, ali samo pod uslovom da imate potpuni uvid u dokumentaciju, naročito ako se radi o privatnom poslu koji zaključujete pre 9. januara. Imate zaštitu osobe koja će se potruditi da vam pomogne u poslu koji zahteva dobre organizacione sposobnosti i izdržljivost. Postoji mogućnost da se previše iscrpite radom i da se angažujete na poslu koji zahteva dodatnu edukaciju. Uz podršku jednog Bika ili Ribe koji će vam biti veoma naklonjeni u drugoj polovini januara, na sve ćete biti spremni. Imate velike ambicije koje se lako mogu ostvariti, naročito ukoliko vaš posao ima veze sa medijima, pisanjem ili naučnim radom. Veoma ste vredni i poslednji atom snage uložićete u karijeru, jer imate jasno zacrtan cilj. Tokom perioda dobićete dve podjednako privlačne poslovne ponude, što vas može dovesti u veliku dilemu. Osoba sa kojom ste u emotivnoj vezi velika vam je podrška u pogledu karijere. Poslovi sa strancima postaju za vas pravi izazov u svakom pogledu, naročito ukoliko se radi o dugoročnom poslu koji bi mogao da vam donese boravak u inostranstvu na duži rok.

Ljubav

Od 8. do 14. januara bićete pod uticajem Venere, planete ljubavi koja vlada vašim astrološkim poljem ljubavi i karijere, pa bi trebalo da se potrudite i proširite krug prijatelja, jer ukoliko ste slobodni, preko njih možete upoznati nekog ko je veoma ambiciozan, posvećen karijeri ali spreman da svoje planove prilagodi vašim. Bik i Devica i dalje su idealni znaci na koje možete da se oslonite kao pouzdane partnere, a ukoliko ste zainteresovani za Ovna ili Vodoliju, veza može da se otrgne kontroli. Ne bi trebalo previše da se nadate ako ste u vezi s nekim ko nije slobodan. Prvi dani januara mogu biti veoma stresni, pogotovo ako spadate u one tipične, pomalo depresivne Jarčeve kojima raspoloženje uglavnom zavisi od kvaliteta ljubavnog života i pažnje koju dobiju. Ovan, Devica i Blizanci mogu vas u priličnoj meri učiniti nespremnim da pravite kompromis. Ukoliko vam se dopada Vodolija koju viđate na poslu ili neka Vaga, moraćete da budete popustljivi i kooperativni. Mnogi predstavnici vašeg znaka okupirani su pitanjima koja se odnose na brak i proširenje porodice i moguća su prijatna iznenađenja na tom planu.

Zdravlje

Manji nazeb.



VODOLIJA (20. 1. - 19. 2)

Posao

Vaš znak će biti pod velikim uticajem Saturna sa poslednjih stepeni Vage i Urana sa prvog stepena Ovna. Reč je o izrazito jakim planetama suprotnog dejstva (Saturn simbolizuje veliku ambiciju, a Uran promene) koje se nalaze u napetom aspektu koji zahteva prilagođavanje. Zahvaljujući tranzitu Venere, planete koja donosi dobrobit i vama i onima koji sa vama rade, bićete spremni da se uklopite u nove trendove i da, ako je potrebno, uradite mnogo toga što do nedavno ne biste učinili, ali ćete shvatiti važnost prilagođavanja i žrtvovanja za druge. Opšti interesi biće ispred vaših i u vreme prve Mesečeve četvrti 1. januara bićete spremni da donesete odluku koja možda neće biti najbolje, ali je najlogičnije rešenje. Mlade Vodolije rođene posle 1980. mogu očekivati dobre poslovne ponude, rođene početkom pedesetih i šezdesetih nalaze se u fazi velike ekspanzije i smatraju da su na početku svog radnog veka, pa se tako i ponašaju. Mnogi će vam se diviti zbog smelosti da se upustite u velike poslovne poduhvate koji će od vas zahtevati ne samo mnogo vremena i energije nego i finansijska ulaganja. Posle 16. januara, kada Venera pređe u znak Ribe gde se sjajno oseća, predstoje vam veliki dobici u radu sa Ovnom, Jarcem ili Škorpijom.

Ljubav

Iako je Uran planeta koja simbolizuje razvod, raskid i preokret, većina predstavnika vašeg znaka može ostvariti harmoničan odnos ukoliko pokaže smisao za praktično rešavanje problema, ako bude spremna da sa partnerom podeli i dobro i zlo. Sunce, vladalac astrološke kuće partnerskih odnosa u Jarcu daje vam izvesnu tajanstvenost i ukoliko ne budete dovoljno taktični sa stalnim partnerom, od njega možete očekivati ljubomorne scene. Mlad Mesec 24. decembra donosi ljubav pod tajanstvenim okolnostima ili flert zbog kojeg morate da se krijete, a ukoliko je u pitanju Jarac ili neki Ovan teško da ćete moći da budete diskretni u ljubavi. U novogodišnjoj noći moguće je poznanstvo i mnogi će baš tada započeti vezu koja ne mora biti na duže staze, a Vodolije koje su u braku upravo tada nogu biti u krizi. Mars u Devici ne odgovara tipičnim predstavnicima vašeg znaka koji vole da dominiraju u ljubavi, pa ne bi bilo loše da počnete da se učite taktičnosti, jer će vas Mars svojom pozicijom još dugo „mučiti“, zahtevajući od vas mnogo strpljenja i razumevanja za osobu koja vam je draga.

Zdravlje

Smanjite obroke.



RIBE (20. 2. - 20. 3)

Posao

Predstavnici vašeg znaka najviše će osetiti snagu Urana u Ovnu, jer je za vas to drugo astrološko polje novca i posla. Mnogima će biti dosta svega i rešiće da krenu novim putem uz sav rizik koje nosi sobom takva odluka. Oni smeliji, koji su još pre nekoliko godina krenuli da se bave privatnim biznisom, ili su se uključili u velike reforme bilo na nivou društva ili u svom ličnom životu, osetiće zadovoljstvo postignutim. Sa Marsom u Devici osećate se kao da ste stalno na meti oštrih kritičara i moraćete da budete sve vreme aktivni jer oni zaista vrebaju vaše greške. Ukoliko tražite posao, ovakva pozicija Marsa znači jaku konkurenciju i početkom januara možete dobiti negativan odgovor, ali situacija će krenuti nabolje kada Venera 16. januara bude ušla u vaš znak. Sa mnogo više takta i strpljenja pristupićete rešavanju problema, a mogući su i novčani dobici na koje ne računate. Pun Mesec u Ribama 9. januara donosi vam mogućnost uspostavljanja dobre komunikacije sa osobama koje se bave nekim javnim poslom ili rade u državnim institucijama, što će rezultirati napredovanjem na poslu ili premeštanjem na novo radno mesto.

Ljubav

Ovo bi za vas mogao da bude veoma romantičan period. Tranzit Sunca preko znaka Jarca uvek donosi mogućnost lepih veza sa stabilnim ličnostima i sa Marsom u sedmoj astrološkoj kući partnerskih odnosa može vam se dopasti izuzetno energična i ambiciozna osoba koja je prisutna u javnosti, ali je skromna i nenametljiva. Dopašće vam se oni koji se ne nameću a koji vrede, dame će preferirati biznismene, arhitekte i novinare, a muškarci Ribe će razmišljati o braku sa osobom koja radi u banci ili u državnoj ustanovi. Iako kod vas prividno nema mnogo romantike u svakodnevnom životu, u drugoj polovini januara bićete veoma zaljubljivi, a taj period će krenuti još punim Mesecom 9. januara, pa bi bilo najbolje da sa partnerom odete negde na zajednički put. Pozicija Jupitera u Biku i asteroid Karma i Crni Mesec Lilit, februarskim Ribama donosi snažne emocije prema nekom ko je živeo u inostranstvu ili ko trenutno boravi van zemlje. Putovanje u inostranstvo ili negde na duže za slobodne Ribe može biti pravi način da sretnu osobu sa kojom će ostvariti dobru komunikaciju i u koju će se najverovatnije na prvi pogled zaljubiti. Rođeni u trećoj dekadi znaka imaju najveće iskušenje - da li da poslušaju razum ili srce kada su u pitanju jedan Jarac ili Škorpija.

Zdravlje

Moguća prehlada.
(Izvor: Život plus | Novosti.rs)

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP