Loto izveštaj na Vašem mobilnom telefonu

* Pošaljite SMS sa tekstom: FO LOTO na broj: 1310 i dobicete LOTO SMS izvestaj * Cena: 30 dinara + PDV

Pozorišna predstava o porodici Slobodana Miloševića

Dokumentarni pozorišni komad "The Milosevics", sa članovima porodice Slobodana Miloševića kao glavnim akterima, biće ovog vikenda izvedena u Sijetlu nakon što je komad sa sličnim nazivom godinama izvođen u Evropi.

Lokalni mediji, glumci u predstavi će izgovarati rečenice koje su akteri zaista izgovarali a do kojih se došlo proučavanjem intervjua, transkripata sa suđenja pokojnom predsedniku Srbije pred Haškim tribunalom, kao i telefonskih razgovora članova, kako se ukazuje "disfunkcionalne" porodice Milošević koje je tajno snimila hrvatska obaveštajna služba.

Komad je napisala i režirala Pati Majls Van Beuzekom a u njemu se pored Miloševića, njegove supruge Mirjane, sina Marka i kćeri Marije kao likovi pojavljuju Tito, Medlin Olbrajt, Vesli Klark, Džefri Najs, haški sudija Patrik Robinson, Miloševićev pravni zastupnik Dragoslav Ognjanović, bivši predsednik SAO Krajine Milan Babić, kao i Dragan Vasiljković poznatiji kao Kapetan Dragan.

Rediteljka Majls Van Beuzekom rekla je za sajt "Examiner" da su transkripti snimljenih razgovora porodice Milošević - u kojima se, pored ostalog spominje želja Marka Miloševića da smanji svoje uši - "prilično ludi, fascinantni, suludi i zabavni, i sve ostalo".

"Publika može da očekuje muzičku satiru i jedinstveni upliv u poslednje Miloševićevo uporište (pred sudom)", navodi se u pozorišnom vodiču Sijetla koji ovu predstavu najavljuje za 16. i 17. decembar.
(Mondo)

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP