Loto izveštaj na Vašem mobilnom telefonu

* Pošaljite SMS sa tekstom: FO LOTO na broj: 1310 i dobicete LOTO SMS izvestaj * Cena: 30 dinara + PDV

Saveti za bezbolnu depilaciju bikini zone

Za lepotu ponekad treba patiti, dobro zna svaka žena, a jedan od tretmana lepote koji potvrđuje ovo pravilo je depilacija prepona voskom. Na sreću, postoje načini na koje glatke prepone možete imati uz puno manje boli.

Analgetici ne samo da ublažavaju osećaj boli nego deluju i protuupalno. Sledeća četiri saveta pomoći će vam da vaš sledeći odlazak kozmetičarki prođe opušteno i bezbolno, ali i da izbegnete neugodne nuspojave poput prištića.

Popijte tabletu paracetamola 45 minuta prije depilacije
Analgetici ne samo da ublažavaju osjećaj boli, nego djeluju i protuupalno. Popijte jednu tabletu prije tretmana i čupanje neželjenih dlačica na najosjetljivijem području više neće biti problem.

Ne zakazujte depilaciju netom prije mjesečnice
Koža je puno osjetljivija u tim danima ciklusa, stoga depilaciju obavite najmanje tri dana prije početka menstruacije. Odlazak kozmetičarki za vrijeme mjesečnice prekrižite jer ne samo da će više boljeti, nego je i neukusno i odbojno.

Izbjegavajte tjelovježbu i usku odjeću netom nakon depilacije
Koža je poslije depilacije posebno osjetljiva na znoj, bakterije i trenje pa zato trening odgodite za 48 sati nakon tretmana. Tako ćete izbjeći pojavu prištića i crvenilo. U tom vremenu također ne nosite uske hlače i tajice jer one mogu izazvati urasle dlačice.

Zakažite depilaciju između 15 i 17 sati
U ovo doba dana prag boli je na najvišoj razini. Popijete li još i tabletu za ublažavanje boli na potez voskom po vašim preponama tek ćete lagano zadrhtati.
(Zadovoljna.hr)

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP