Sulejman Veličanstveni - epizode serije (VIDEO)

NOVA SEZONA * Prva sezona ove turske serije za sobom je ostavila neizvestan završetak, a epizode koje slede u drugoj sezoni doneće odgovore na mnoga pitanja, ali postaviti i neka nova, jer će spoj ambicije i strasti stvoriti ponovne spletke na dvoru, a borba za vlast dosegnuti viši nivo...

Serija prati Sulejmanov buran život, uspehe, pohode, intrige na dvoru i u haremu, dočaravajući epohu 16. veka i moćnog Osmanskog carstva. Sultan Sulejman je na vlast stupio kao mladić od 26 godina, dok je njegova vladavina trajala 46 godina. LINK ZA DOWNLOAD EPIZODA!!!

Bio je najznačajniji osmanski vladar koji je učestvovao u osvajačkim pohodima po Evropi, Aziji, a 1521. godine zauzeo je i Beograd.

Ipak, Sulejmanove ambicije su bile još veće, kretao se ka Austrougarskoj predstavljajući pretnju čitavoj zapadnoj Evropi. Nakon jednog od mnogobrojnih putovanja po Crnom moru, na carski brod koji je prevozio ženske robove kao poklon Sulejmanovoj palati, dospela je i Aleksandra, kćerka ukrajinskog pravoslavnog sveštenika. Devojka je kidnapovana i prodata u roblje, a Sulejman je upravo nju izabrao za svoju novu ženu. Aleksandra je tako postala Hurem. Rodila je Sulejmanu četvoro dece i zajedno sa njim vladala Osmanskim carstvom.

Serija je izazvala kontroverze u islamskom svetu, jer je Sulejman predstavljen kao nemoralan čovek, bez poštovanja prema ljudima i sklon ličnim zadovoljstvima. Brojne pritužbe gledalaca upućene zbog negativnog predstavljanja ove istorijske ličnosti nisu umanjile popularnost serije u zemljama u kojima je prikazana.
Ponedeljak: Nakon što se pročuje da je Hurem upala u zasedu i da je najverovatnije mrtva, u haremu nastaje pometnja. Sultan pomahnitalo odlazi na lice mesta da je traži, Ibrahima prestavljuje mogućnost da je Hurem ostala u životu, dok Valide saznaje da je Daje poslala Bali-bega u susret Hureminoj kočiji sluteći da može nešto ružno da joj se desi. Mahidevran se nada da je konačno došao kraj njenoj ljutoj suparnici, dok Hatidže proklinje one koji su naredili i izvršili takav zločin. Bali-beg od ranjenog razbojnika doznaje da iza svega stoji čovek pod imenom Ferhat. Potraga za Hurem se nastavlja po mračnoj šumi. Sultan ne gubi nadu, on oseća celim svojim bićem da je njegova voljena živa.
Serija prati život velikog osvajača Sulejmana Veličanstvenog, njegov buran život, uspehe, pohode, intrige na dvoru i u haremu, dočaravajući epohu 16. veka i moćnog Osmanskog carstva. Sultan Sulejman je na vlast stupio kao mladić od 26 godina, dok je njegova vladavina trajala 46 godina. Bio je najznačajniji osmanski vladar koji je učestvovao u osvajačkim pohodima po Evropi, Aziji, a 1521. godine zauzeo je i Beograd.

Seriju možete pogledati ovde!

11 komentara:

Слободан Милојевић среда, 22. фебруар 2012. 20:46:00 CET  

Јадно је сазнање да Сулејман опет заузима Србију, а још јадније да овај пут то чини на лични позив раздраганих Србаља, уз добродошлицу! Узалудност жртвовања наших предака, од Лазара, Милоша и свих с њима палих на Косову, преко Синђелића и његових сабораца, до потоњих јунака Првог балканског рата из 1912. године, директно је пропорционална рејтингу гледаности турских серија код нас!
Залуд Вуче, Његош и братија
отупили пера бележећи
зулум турски и људска страдања - нит ко памти а и нит ко чита,
здушно редом сви у јаничаре!

Бокац, Крушевац

wiski sandzak четвртак, 23. фебруар 2012. 00:39:00 CET  

kako lupas da te je sesno citati, smesan si kao i u glavnom svi ti junaci koje si spomenuo sad. oni su uglavnom svi bez izuzetka bili turski sluge i vazali u stvarnom zivoru a srbija lojalna zajednica osmanliskom carstvu . zato ne zivite u zabludi i laznoj istoriji jer uglavnom uvek i bila smesna tvorevina nemogu je drzavom zvati jer to nikada ni bila nije.samo mi reci koja vasa borba i koji su to vasi ratovi vi nemate nisacim da se pohvalite u istoriji osim da slavite izgubljene bitke i epske price. druga stavka ti isti turci su bili vise od 570godin na balkanu da su vas milovali svaki dan po glavi tolike godine danas bi vam bila promenjena fizijonomija lobanje da nepricam da su vas samo tukli cvagerima sta bi vam se desilo i dali bi postojali danas. osmanlije su u srbiji tadasnjoj sa sobom doveli kulturu i najveci stepen civilizacije a srbija takva kakva jeste bila mala od smedereva do nisa a beograd i vojvodina pripadala madjarskoj ili ako hoces austrougarskom carstvu. za tvoju informaciju naj veci deo izgradjenih crkava je podignut za vreme tih losih turaka i uz njihovu pomoc. i ovo lazni ustanci iz vasih knjiga koji nikada ni postojali nisu nego su plod maste jer su ih pisali pisci bajki dobrica cosic i njemu slicni losi knjizevnici pa junac poput taras buljbe i marka kraljevica i drugih od kojih su stvarniji i miki maus i paja patak su smesni. dali ti znas covece da je turska u becu sama predala balkan ne pod pritiskom vec su izgubili interes nad balkanom a kao uslov odlaska sa balkana postavili austrougarskoj da vojvodina beograd i zemun ostave srbiji a ne madjarskoj bas zbog srpskog lojalnog stava prema otomanskom carstvu.pa su vas ne muslimani vec ti hriscani potamanili kao nikad niko za kratko vreme vi srbi ste najvise najebali od austro ugarske i vasu hrabrost epsku pokazali po kozna kji put bezeci sa kucnih pragova preko 7 gora i 7 mora i tako izginuli kao ni jedna vojska u istoriji covecanstva od gladi smrzavanja i kuge pa posto ste hrabri samo na jeziku vojnik vam je samo mogao primiti metak u ledja jer je u begu. pa zato kada se prica o herojima i bitkama cutite to je vise ljudski nego lagati i izmisljati. osvajaci svi su vas prolazili koliko je bila brzina zavisi od vremena tadasnjeg ratnog vozila turci su pregazili srbiju koliko je mogao konj brzo da ide austro ugari malo vecom brzinom posto je bijo izmisljen automobil nemci brzinom tenka a amerikanci sada avijonskom hrvati brzinom oluje bosanci imali dusu pa stali kod banjaluke budale

Слободан Милојевић четвртак, 23. фебруар 2012. 19:01:00 CET  

За неписмене којештарије стрпане испод псеудонима "wiski sandzak" довољне су речи једне оштроумне бабе из Србије, упућене њеном унуку:
"Сине, ако се будеш окретао за сваким пашчетом које залаје за тобом, нећеш стићи тамо где си пошао!" Ја пуним именом сматрам да је и ово превише за поменути лавеж.

Анониман,  петак, 24. фебруар 2012. 10:29:00 CET  

neobazovanje i mrznja ce vas unistiti,zasto su vam turci bolna tacka,trujete svoj narod,dobro je sto ste u manjini sa ovakvim komentarima

Слободан Милојевић субота, 25. фебруар 2012. 11:30:00 CET  

"Анониман" је својим написом очигледно исказао лични степен образовања.

Анониман,  уторак, 6. март 2012. 11:02:00 CET  

serija je odlicna za moj ukus mnogo lepsa od granda i sase popovica koji nam ispira mozak a i truje decu . nekima je tesko da priznaju da su turci kod nas bili 500 god. pa su nam mnogo toga ostavili , naprimer baklavu, tulumbe, ceten alvu i sve te alatke stvari .

Анониман,  понедељак, 26. март 2012. 16:29:00 CEST  

koliko ce imati epizoda

Suzana,  недеља, 10. јун 2012. 15:39:00 CEST  

Slobodan Milojević@ Zaboravili smo i Drugi svetski rat i partizane, pređašnja vlast je činila sve da zatre njihovu istorijsku vrednost, počevši od izmene ulica pa nadalje,pa? Šta su sve ustaše radile sa Srbima u "domovinskom ratu" devedesetih, a mi ih sad primamo u Srbiju kao najrođenije? Gledamo njihovu televiziju i organizujemo im koncerte i novogodišnje zabave? To je najveća izdaja. I naravno, nikada ne treba zaboraviti ko je šta radio sa Srbima, gledali mi njihove serije ili ne.

Анониман,  недеља, 3. фебруар 2013. 19:42:00 CET  

"Слободан Милојевић, четвртак, 23. фебруар 2012. 19.01.00 GMT+0100

За неписмене којештарије стрпане испод псеудонима "wiski sandzak" довољне су речи једне оштроумне бабе из Србије, упућене њеном унуку:
"Сине, ако се будеш окретао за сваким пашчетом које залаје за тобом, нећеш стићи тамо где си пошао!" Ја пуним именом сматрам да је и ово превише за поменути лавеж."

Baš se nešto pitam čija li je reč ""pašče"".

Анониман,  субота, 19. април 2014. 02:33:00 CEST  

alooooo,niko nista zaboravio nije niti ce...preko srbije su vodjeni svi ratovi.koliko je puta bgd bio rusen i obnavljan? posto verujes da su turci tako divni idi tamo zivi u srbiju ne dolazi...jer kako se ko rodi dodje ovde da zivi i radi,nasi ljudi nemaju posla od raznih pridoslica...a sa tobom bih ja u cetri oka nesto da ti objasnim. u srbiju ne diraj....alooooo srbi probudite se!!!!!

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP