Loto izveštaj na Vašem mobilnom telefonu

* Pošaljite SMS sa tekstom: FO LOTO na broj: 1310 i dobicete LOTO SMS izvestaj * Cena: 30 dinara + PDV

Vreme: Ulazimo u proleće!

Meteorolozi kažu da je relativno kratka, ali veoma oštra zima iza nas...

Temperature će se narednih dana kretati od tri do 12 stepeni, što je uobičajeno za ovo doba godine.

Mnogi su jedva dočekali toplije vreme, posebno Beograđani, koji su juče i za vreme vikenda odlučili da se prošetaju u laganim jaknama, a oni hrabriji čak i u duksericama, pa i kratkim rukavima.

Meteorolog Republičkog hidrometeorološkog zavoda Časlav Stanojević potvrđuje za "Press" da su niske temperature i hladna zima iza nas i da nas narednih dana očekuju rast temperature i dani mnogo više nalik na prolećne.

"Do kraja februara, temperature će iz dana u dan rasti, pa možemo da kažemo da polako ulazimo u proleće. Doduše, Baba Marta ima nezgodnu ćud, pa je sa njom uvek neizvesno", kaže Stanojević.

Tako prognoza kaže da je oko 13. marta u nekim delovima Srbije ponovo moguć sneg.

"Međutim, ono što je sigurno, to je da će temperatura narednih dana biti oko deset stepeni, što je u poređenju sa nedavnih minus 20 gotovo letnja temperatura", ističe Stanojević, i dodaje da i kiša krajem ove nedelje i početkom marta najavljuje stabilizaciju vremena i prolećne dane.

Doktorka Nada Macura kaže da je za hronične bolesnike, posebno one sa visokim pritiskom, nagla i velika promena vremena izuzetno opasna:

"Podaci pokazuju da je od prošlog petka povećan broj šlogova i zato je savet da se vodi računa o zdravlju, odnosno, pre svega, da se svi pridržavaju uputstava lekara", kaže Macura za "Press"

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP