Loto izveštaj na Vašem mobilnom telefonu

* Pošaljite SMS sa tekstom: FO LOTO na broj: 1310 i dobicete LOTO SMS izvestaj * Cena: 30 dinara + PDV

Ko Vas prati i uhodi na Internetu?

Bilo bi dobro pokoji put uhoditi one koji vas uhode na internetu. Verovatno tako razmišlja većina običnih korisnika interneta. Mozillin web preglednik Firefox, u tom smislu, nudi rešenje.Firefox je lansirao prvu verziju Collusion ekstenzije, koja omogućava da se u realnom vremenu zna ko prati određenog Internet korisnika na internetu i prikuplja njegove podatke, objavljeno je na Mozillinim stranicama.

U Mozilli kažu da na taj način žele pomoći ljudima i shvaćanju kako i zašto su praćeni na Internetu. To bi im trebalo pomoći i u promjeni navika na internetu, sukladno tim saznanjima, smatraju tvorci Firefoxa.

Riječ je o alatu pomoću kojeg se može vidjeti kako različite mrežne lokacije prate 'trag' vašeg mrežnog kretanja. Lokacije koje ste posjetili obilježene su točkama okruženim prstenovima sive boje, dok crveni prstenovi ukazuju na lokacije koje su upotrebile Cookiese iz vašeg web preglednika, koje razni portali i treće strane koriste kako bi pratili vaše aktivnosti.

Pozadina svega je naravno biznis i zarada, a to je i dakle razlog praćenja u velikoj većini slučajeva. Znači vaše internetske navike prate oglašivači, kako bi usmjereno slali oglasne poruke tamo gdje ih, ili ne očekujete, ili ne želite.

Instalacija Collusiona je jednostavna. Korisnici Firefoxa samo trebaju imati najnoviju verziju tog preglednika i otići OVDE kako bi preuzeli ekstenziju. Isprobajte alat pa se uvjerite sami.
(Dnevnik. hr)

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP