Anonimusi ponovo prete: Imamo virus, rušimo internet!

Grupa hakera Anonimus razvila je, kako tvrde njegovi članovi, supervirus koji je otporan na apsolutno sve postojeće antivirusne programe, a širi se brzinom koju je nemoguće pratiti.

U poruci koju su objavili na YouTubeu tvrde: Očekujte nas! Naš virus će 16. aprila uništiti internet!

"Naši stručnjaci su pre šest meseci razvili kompjuterski virus koji je u potpunosti otporan na svaki postojeći antivirus program na svetu. Danas možemo sa sigurnošću reći da je grupa Anonimus u vlasništvu virusa "nove generacije" koji može da se širi i umnožava neverovatnom brzinom", objašnjavaju hakeri.

Kako tvrde, radi se o "trojancu" koji će biti ugrađen u muzičke i slikovne datoteke, tako da ga neće biti lako prepoznati. Takve datoteke Anonimusi će za 13 dana, tačnije 16. aprila, objaviti na svim društvenim stranicama, ali i poslati putem maila. Dovoljno je, kako kažu, da "zaraze" samo trista osoba, koje će onda iste datoteke poslati svojim prijateljima i virus će se u roku od nekoliko sati proširiti celim svetom.

Jednom kada je vaš kompjuter "zaražen", Anonimusi će imati potpunu kontrolu nad funkcionisanjem vašeg web pretraživača, bilo da se radi o Mozilli, Internet Exploreru, Chromeu ili nekom drugom, prenosi index.hr.

Hakerska grupa Anonimus zapretila je pre nekoliko dana da će potpuno zaustaviti internet. Međutim, na svom zvaničnom Youtube kanalu objavili su poruku da to ipak neće uraditi jer nije njihova kolektivna ideja.

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP