Loto izveštaj na Vašem mobilnom telefonu

* Pošaljite SMS sa tekstom: FO LOTO na broj: 1310 i dobicete LOTO SMS izvestaj * Cena: 30 dinara + PDV

Svemir pun inteligentnih dinosaurusa?

NASA-in teleskop Kepler skenira nebesa u potrazi za nastanjivim svetovima, međutim, američki hemičar smatra da je celokupan projekat jedna užasna ideja, prenosi Daily Mail.

Ronald Breslou smatra da bi životni oblici bazirani na malo drugačijim aminokiselinama i šećerima mogli da poprime izgled ogromnih, opasnih i neustrašivih dinosaurusa koji su vremenom evoluirali u inteligentna stvorenja poput ljudi koja poseduju znatno napredniju tehnologiju.

„Bilo bi mnogo bolje za čovečanstvo da ih nikada ne sretne“, izjavio je Breslou, koji takođe tvrdi da je bila velika sreća za ljude to što je asteroid zbrisao dinosauruse na Zemlji zato što je to otvorilo put za razvoj sisara.

Na drugim svetovima dinosaurusi su mogli da evoluiraju u velike inteligentne ratnike naoružane naprednim tehnologijama – i dalje željne svežeg mesa.

„Naravno, rećida bi ovo moglo da se desi nije isto što i pokazati da se to desilo. Jedna od implikacija mog rada jeste da bi u svemiru mogle da postoje planete gde se život razvio iz D-amino kiselina i L-šećera. Takvi životni oblici mogli bi da budu napredne verzije dinosaurusa ukoliko sisari nisu imali sreće da ih nešto u međuvremenu zbriše“, izjavio je Breslou.
(B92)

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP