Žarko Laušević dolazi u Beograd

Beogradski mediji ponovo spekulišu da bi poznati glumac Žarko Laušević uskoro mogao da dođe u Beograd, posle 14 godina od kada je napustio zemlju.

Laušević navodno dolazi kako bi lično doneo rukopis nastavka romana "Godina prođe, dan nikad“, koji je bestseler u Srbiji. Predsednik Srbije Boris Tadić pomilovao je Žarka Lauševića 29. decembra 2011. godine i tada je njegov nekadašnji advokat Toma Fila najavio da će se poznati glumac uskoro vratiti u Srbiju.

List "Kurir" piše da je Lauševič rešio da posle 14 godina dođe u Srbiju, nakon što je predsednik Boris Tadić doneo odluku o njegovom pomilovanju, a ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić mu u Njujorku uručio srpski pasoš.

Prijatelj poznatog glumca je navodno za te novine rekao da je Žarko Laušević odlučio da uskoro doputuje, kako bi izdavaču predao rukopis nove knjige iako to može da uradi i preko interneta, ali je želja da dođe prevelika.

Žarko Laušević, koji je sada u Americi, više puta je osuđivan zbog prekoračenja nužne odbrane u obračunu u kome je ubio Dragora Pejovića (20) i Radovana Vučinića (19), a ranio Andriju Kažića 31. jula 1993. godine u podgoričkom kafiću ,,Epl". Laušević je tada bio u društvu brata Branimira, koji je ispalio jedan metak, kojim nikoga nije pogodio.

Dva puta je bio osuđen na zatvorsku kaznu od četiri i po godine, a poslednjom presudom izrečenom u Podgorici osuđen je na 13 godina zatvora. U pritvoru je, do izricanja prvostepene presude, proveo četiri i po godine, pa mu je, prema važećoj presudi, ostalo da odsluži još osam i po godina.

Laušićeva autobiografija ,,Godina prođe, dan nikada" predstavljena je 29. novembra prošle godine i ubrzo je prodata u više stotina hiljada primeraka i postala je bestseler. Pročitajte i recenziju knjige na stranicama Kulture.

Žarko Laušević je u julu 2009. godine bio uhapšen u SAD zbog boravka u toj zemlji bez emigrantske vize. Nakon što je par meseci proveo u pritvoru, sud u Njujorku doneo je i definitivnu odluku da se Žarku Lauševiću dopušta ostanak u SAD, jer mu tamo živi porodica.

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP