Letovanje 2012: U Crnoj Gori za 100 evra

Za letovanje u susednoj Crnoj Gori turisti će ovog leta izdvojiti od 10, pa do 40 evra dnevno, ako se odluče za smeštaj u privatnim apartmanima.

Kao i ranijih godina najskuplje će proći oni koji odu na odmor u Budvu, ili Herceg Novi, gde noćenje u jeku sezone košta oko 30 evra. Nešto su jefinija manja mesta poput Petrovca, ili Bečića.

"Kada je crnogorsko primorje u pitanju, Budva je i dalje najposećenije letovalište, pa su i shodno tome cene smeštaja najskuplje. - Cena jednog noćenja u privatnim pansionima za boravak u junu je oko 10, 15 evra", kažu u Turističkoj organizaciji Crne Gore.

"Oni koji bi da se kupaju i sunčaju u julu i avgustu moraće da izdvoje od 30 evra, pa nadalje. Ni Boka Kotorska, ne gubi na „popularnosti“ kod srpskih turista. Beograđani već tradicionalno vole da letuju u Herceg Novom i Kotoru, gde su cene smeštaja slične kao i u Budvi. Tako se u centru grada, u špicu sezone može naći smeštaj koji košta i do 30 evra dnevno.

Oni koji bi ipak da prođu nešto jeftinije mogu provesti odmor u mirnom bokeljskom naselju, Đenovići. Aranžman u periodu od 9. do 16. juna staje 90 evra, a od 13. do 20. juna 100 evra. U cenu je uključen smeštaj druge kategorije i pun pansion u restoranu na samoj obali mora. Omogućen je popust za decu, kao i plaćanje u ratama čekovima građana.

I neke agencije pripremile su ponudu za Crnu Goru. Turistička agencija „Sabra travel“ je rezervisala privatan smeštaj u Petrovcu, u naselju Brežine, 250 metara udaljenu od petrovačke plaže. Noćenje sa doručkom za deset dana u terminu od prvog maja do prvog juna staje 22 evra, a do 21. juna nešto skuplje, 24 evra. Hotel je ove godine renoviran i svi apartmani su opremljeni svojim klima uređajem, kupatilom, kuhinjom i terasom.
(Novosti.rs)

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP