Maturantkinje kao turbo-folk pevačice (VIDEO)

Činjenica da na mladima svet ostaje prilično je zabrinula bugarsku javnost kada se na maturskoj večeri srednjoškolaca pojavilo previše devojka u diskutabilnim toaletama.

Učenice su za svečanu priliku odabrale haljine koje su im otkrivale grudi i stomake, a kao da to nije bilo dovoljno dramatično, jedna od njih je na proslavu stigla na konju.



Novinar bugarskog dnevnog lista “Dnevnik” Svetislav Todorov kaže za "Blic" da su ovakve stvari počele da se dešavaju pre desetak godina, kada je bugarski turbo-folk postao široko rasprostranjen među tinejdžerima.

Todorov ističe da osim porodičnog okruženja, modne ukuse umnogome diktira i nivo obrazovanja - “kič”, kako kaže, nikako nije karakterističan za mlade ljude koji pohađaju prestižne srednje škole.

- Srećom, to što se može videti na slikama, u Bugarskoj se ne sreće svakodnevno - ubeđuje nas bugarski novinar.

- Ono što smo imali priliku da vidimo se može nazvati modom ili trendom, ali je tipično za ljude koji dolaze iz manjih mesta i gradova. Devojčice smatraju da je ono kako izgledaju pevačice koje važe za pop-folk dive, primer privlačnog i atraktivnog, a njihovi roditelji koji su slušali turbo-folk osamdesetih godina, očigledno nemaju ništa protiv da im ćerke liče na devojke koje svi zajedno gledaju na TV-u - kaže Todorov.

Iako mladi ljudi, a posebno devojke, na proslavama bilo koje vrste, imaju tendenciju da privuku pažnju najrazličitijim odabirom garderobe, bugarske maturantkinje pokazale su da imaju specifičnu ideju modernog i svečanog.

U kostimima oskudno odevenih princeza koje ne štede na perju, krznu, čipki, niti halterima, izgledale su kao da su krenule na “Plejboj parti”.

Bugarski tinejdžeri koji pri odabiru odevne kombinacije ipak vode računa o pristojnosti, u svojim komentarima nisu štedeli ove maturantkinje.

Osnovna dilema koja je ovim povodom nastala u Bugarskoj, svela se na pitanje da li su ove devojke možda mislile da se radi o takmičenju za najgoru večernju haljinu ili su u stvari želele da nasmeju celu zemlju i njene susede.

Deo maturanata kojem ovakva moda nije bliska, podjednako je bio šokiran onim što je video i sa podsmehom je gledao na devojke koje su maturski bal pogrešno shvatile.

Kao i u svim sredinama u kojima postoji problem niskog životnog standarda, pre nekoliko dana se i u Sofiji moglo videti kako na mlade utiče pogrešan sistem vrednosti uz koji rastu, kao i loši “rol-modeli” na koje se ugledaju.

1 komentara:

Анониман,  петак, 25. мај 2012. 17:40:00 CEST  

Matursko vece srednjoskolaca u Sofiji kao sto se kaze na mladima Svet ostaje to bi trebalo da bude ali ovo pokazuje da je moral pao u svetu pa ne znam da li ce na ovima ostati jer se ponasaju nedolicno i nepristojno jer ipak mislim da to nije skup ...........

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP