Loto izveštaj na Vašem mobilnom telefonu

* Pošaljite SMS sa tekstom: FO LOTO na broj: 1310 i dobicete LOTO SMS izvestaj * Cena: 30 dinara + PDV

Baltički NLO - oružje nacista?

Neobični objekt u Baltičkom moru za koji se do sada mislilo da je NLO u stvari bi mogao biti nacistička naprava izgubljena krajem Drugog svetskog rata.

Skenovi sonarom ukazuju da bi objekt, uzdignut 3 metra iznad dna mogao biti oružje protiv podmornica. Iz objekta vire čelične žice kojima je svrha mogla biti ometanje sonara neprijateljskih podmornica.


Švedski podmorničar i stručnjak za II. svjetski rat Anders Autellus je rekao kako bi nepoznati objekt mogao biti baza naprave čija je svrha bila blokirati kretanje britanskih i ruskih podmornica u tom području.

Tu tezu potvrđuje i ronilac i istraživač Stegan Hogeborn koji kaže kako se taj objekt nalazi na dnu ispod jako značajne pomorske rute.

Dvoslojni betonski zidovi ojačani čeličnom konstrukcijom su imali svrhu onemogućavanja djelovanja radara i ostalih signala u blizini, što je moguć razlog zašto ronilačke ekipe imaju problema s opremom u blizini.

Anders Autellus tvrdi kako je to najvjerojatnije njemačka zamka za podmornice iz Drugog svjetskog rata izgrađena kako bi otežavala navigaciju sovjetskim podmornicama te kako su ovakve strukture gradili i Britanci.

No, detaljnije proučavanje ovog objekta je vrlo problematično jer, kako kaže Stefan Hogeborn, oprema im prestaje funkcionirati čim priđu objektu bliže od 200 metara.

Nepoznati objekt otkriven je u svibnju prošle godine, a podvodna istraživanja i dalje traju te kako kaže Anders Autellus, ta ogromna struktura betona i čelika bi mogla biti jedno od najznačajnijih povijesnih otkrića u posljednje vrijeme.

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP