Loto izveštaj na Vašem mobilnom telefonu

* Pošaljite SMS sa tekstom: FO LOTO na broj: 1310 i dobicete LOTO SMS izvestaj * Cena: 30 dinara + PDV

Srbi među najvećim lenjivcima u Evropi

Sa dve trećine fizički neaktivnih građana, Srbija je dom druge najneaktivnije nacije u Evropi. U stopu nas prati Velika Britanija, a od nas je gora jedino Malta, pokazuju rezultati istraživanja medicinskog žurnala “Lanset”.

Ovi podaci znače da 68 odsto Srba ne izdvaja ni 20 minuta svaki drugi dan za bavljenje nekom fizičkom aktivnošću. Kod nas je 63,2 odsto muškaraca neaktivno i 73,3 odsto žena.

Rezultati istraživanja podudaraju se s istraživanjem koje je pre tri godine sprovedeno kod nas, a koje pokazuje da se skoro dve trećine populacije u Srbiji ne bavi nikakvim oblikom sportske rekreacije, ali da zato 90 odsto stanovništva redovno prati sportska dešavanja. Podaci govore da se Zvanični podaci Ministarstva zdravlja pokazuju da je petina dece u Srbiji umereno gojazna ili gojazna između ostalog i zbog zbog smanjene fizičke aktivnosti.

- Iako se u poslednje vreme vidi mali pomak, Srbi se generalno loše hrane i malo vežbaju. Jede se previše masne hrane, previše hleba. Zdrava ishrana bez fizičke aktivnosti nije dovoljna, ove dve stvari idu uvek zajedno - kaže nutricionista Vladimir Vujović.
(Izvor: 24sata.rs)

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP