Vodič kroz Exit 2012

Exit festival, 13. po redu, počinje danas na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu. Na festivalu će nastupiti više od 400 izvođača na oko 20 bina, a prve zvezde na najvećoj od njih biće britanski sastav Duran Duran.

Među zvezdama koje će tokom četiri dana nastupati na Mejn stejdžu su i soul diva Erika Badu i rok atrakcija Wolfmother iz Australije. Američki bend Guns'n' Roses pred publiku će izaći poslednjeg dana festivala.

Posetioci će na glavnoj festivalskoj bini moći da čuju i pevačicu Bet Dito sa svojim bendom Gossip, kao i Britance New Order i bend Plan B.

Jedna od najpopularnijih bina ove godine biće i Fjužn stejdž na kojoj su nastupe potvrdili The Toy Dolls, Little Dragon, britanski sastav Citizens! i etno senzacija Buraka som sistema.

Fjužn bina rezervisana je i za neke od najpopularnijih bendova iz Srbije i regiona među kojima su Block Out, Goblini, Obojeni program i Eyesburn.

Ljubitelji elektronske muzike će na Dens areni imati priliku da slušaju di-džejeve kao što su Avicii, Felix Da Housecat, Luciano i Miss Kittin.

Dens arena, koju zbog popularnosti posetioci zovu "festival u festivalu", ugostiće i domaće di-džejeve, a trojac u kome nastupaju Marko Nastić, Dejan Milićević i Marko Milosavljević tradicionalno će zatvoriti nastupe poslednjeg jutra festivala.

Osim muzike organizatori su najavili i prateće programe kao što su 3D projekcije, tematske žurke, performansi, besplatne masaže i frizerski salon.

Prvi put na festivalu biće postavljena i bina pod nazivom Pip šou stejdž (Peep Show), namenjena za publiku iznad 18 godina, na kojem će di-džejeve pratiti plesačice i projekcije umetničkih erotskih filmova.

I ove godine na festivalu će za kupovinu osveženja i pića u upotrebi biti prepoznatljiva Egzit valuta - "token".

Na šalterima za prodaju tokena, kao i u sektorima marketinga, protokola, programskoj produkciji, u Egzitovom kampu i drugim segmentima festivala, ove godine radiće 1.600 volontera iz celog sveta.

Festivalski kamp Exit Village, koji je za posetioce otvoren 9. jula, postavljen je na jednom delu novosadskog kupališta Štrand, a očekuje se da će u njemu boraviti više od 4.000 ljudi.

Tokom festivala Gradsko saobraćajno preduzeće Novi Sad uvešće vanredne linije sa autobuske i železničke stanice, kao i od kampa do ulaza na festival. Ulaznice za sva četiri dana Egzita od danas se mogu nabaviti samo po punoj ceni od 10.990 dinara.

Dnevne ulaznice dostupne su po cenama od 3.290 i 3.490 dinara. Na dan početka festivala dnevne ulaznice će poskupeti i moći će da se kupe isključivo na ulazima.

Egzit festival će trajati do 15. jula.

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP