Loto izveštaj na Vašem mobilnom telefonu

* Pošaljite SMS sa tekstom: FO LOTO na broj: 1310 i dobicete LOTO SMS izvestaj * Cena: 30 dinara + PDV

Ukinut jesenji raspust

Đaci osnovnih i srednjih škola u Srbiji, osim u Vojvodini, u novoj školskoj godini neće imati novembarski raspust, ali se drugo polugodište završava ranije, rekli su danas direktori nekoliko škola i predsednik Foruma beogradskih gimnazija Miodrag Sokić.

Do sada je novembarski raspust bio početkom tog meseca, spajan je sa danima vikenda i najčešće je trajao četiri dana, ali ovoga puta deca će prvi put otići na duži odmor tek za zimski raspust.

U Vojvodini će jesenji raspust trajati od 1. do 4. novembra, a tamošnji đaci će, za razliku od ostalog dela Srbije, otići ranije i na zimski odmor, od 22. decembra. Zimske ferije za ostale đake počeće od 29. decembra.

Zato što imaju jesenji raspust, vojvođanski đaci školsku godinu će završiti dva dana posle svojih vršnjaka u centralnoj Srbiji. Đaci u Vojvodini, međutim, imaju više radnih subota.

Školska 2012/13. završava se 7. juna za osnovce, odnosno 14. juna za srednjoškolce, ranije nego prošle godine.
Novembarski raspust uveden je 2004. godine i tada su prosvetne vlasti obrazložile da su četiri meseca rada od septembra do kraja decembra, prevelika, bez pauze.

Predsednik Foruma Sokić smatra da ukidanje novembarskog raspusta nije dobro ni za đake ni nastavnike i da je bolje imati više manjih odmora.

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP