Skuplji i razgovori telefonom

Korisnike usluga mobilnih operatera, ali i fiksne telefonije, od danas očekuju veće cene zbog povećanja poreza na dodatu vrednost sa 18 na 20 odsto.

Kako je rečeno Tanjugu u Telekomu Srbija, kompanija će od danas cene proizvoda i usluga uskladiti sa novom stopom PDV-a, što znači povećanje mesečnih računa za sve usluge.

Povećanje poreza će se odraziti i na cene saobraćaja, kao i na odredjene promocije i akcije u okviru ponude usluga Telekoma Srbija.

''Svesni da je tržište Srbije cenovno veoma osetljivo, pokrećemo godišnje veliki broj kampanja i promocija koje korisnicima donose značajne uštede'', navode u Telekomu.
U ovoj kompaniji podsećaju da je jedna od takvih pogodnosti namenjena korisnicima postpejd tarifa koji ostvaruju popust od 50 odsto na mesečnu pretplatu tokom celog trajanja ugovorne obaveze, bez kupovine telefona.

Korisnici mogu doprineti uštedi kućnog budžeta uz ''Boks'' uslugu u kojoj su sve telekomunikacione usluge objedinjene na jednom mestu, i za koju se dobija jedinstveni račun.
Kako se navodi na sajtu Telenora, postpejd korisnicima biće uvećan porez za oktobarski mesečni račun koji će dobiti početkom novembra.

Pripejd korisnicima obračun novog PDV-a biti uračunat u cene usluga.
Ovo povećanje se odnosi i na odredjene pojedinačne kampanje i usluge u okviru Telenor ponude.
Kako je rečeno Tanjugu u Vip mobajlu, stopa PDV od 20 odsto će u celosti opteretiti cenu mobilnih usluga postojećih Vipovih postpejd korisnika i pretplatnika internet tarifa.

Ipak, vodeći računa o kupovnoj moći korisnika, kompanija je odlučila da različitim aktivnostima na sebe preuzme plaćanje povećanja stope PDV-a, pa zato ono neće uticati na cene usluge za pripejd korisnike.

Takodje, Vip neće menjati iznos bruto mesečne pretplate za korisnike Sigurica tarifa, kao i za pretplatnike Internet tarifa čiji su ugovori zaključeni posle 9. maja ove godine.
U Vip-u dodaju da je u toku promocija koja novim korisnicima postpejd paketa obezbeduje popust jednak iznosu vrednosti stope PDV u naredne dve godine.

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP