Loto izveštaj na Vašem mobilnom telefonu

* Pošaljite SMS sa tekstom: FO LOTO na broj: 1310 i dobicete LOTO SMS izvestaj * Cena: 30 dinara + PDV

Svaka treća Srpkinja ima neobavezan seks?!

U opsežnom ispitivanju seksualnih navika i metoda kontracepcije učestvovalo je 6.600 žena između 15 i 49 godina iz 14 zemalja, među kojima je i Srbija. O seksu pričamo više nego što ga upražnjamo, a kontracepcija koju najčešće koristimo su prekinuti odnos i računanje plodnih i neplodnih dana.

Prosečan odnos traje od 21 do 30 minuta
Jedno od prethodnih istraživanja je pokazalo da je samo 57 odsto Srpkinja zadovoljno svojim seksualnim životom, a prosečan odnos traje između 21 i 30 minuta. Orgazam doživi 60 žena, dok je za muškarce ta cifra nešto veća - 69 odsto.


Dani za vođenje ljubavi
Dame u Srbiji vode ljubav najčešće sredom i subotom. Mlade devojke nemaju seks onoliko često koliko bi htele i mnogo su obazrivije kada je kontracepcija u pitanju. Srpkinje, kao i većina žena u drugim evropskim zamljama, češće samo pričaju o seksu nego što ga imaju.


Abortus metoda kontrole rađanja
Prekid trudnoće je i dalje dominantna metoda kontrole rađanja. Za ovu metodu se najčešće odlučuju žene sa već jednim detetom, imaju 31 godinu, a neke od njih su samohrane majke.


Češći seks od evropljanki
Žene u Srbiji su za dlaku iznad evropskog proseka. One vode ljubav 2,4 puta nedeljno, dok je standard u zemljama regiona 2,3.


Mnogo partnera
Zanimljiv je i podatak da žene u Srbiji vole seks, imaju dosta partnera, a trećina ispitanica prihvata i seks bez ljubavi.


Pilulu koristi samo 12 odsto žena
Najčešća kontracepcija koju praktikuju žene u Srbiji su metoda prekinutog snošaja i računanje plodnih i neplodnih dana.
- Oko 26 odsto parova na ovaj način se štiti od neželjene trudnoće, a četvrtina žena zapravo zatrudni u toku jedne godine. Svega 12 odsto koristi kontraceptivne pilule, a kondom 33 odsto parova - rekao je dr Zoran Stanković, ginekolog Instituta za majku i dete „Dr Vukan Čupić“.

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP