Tajno snimao stotine studentkinja u WC-u

Foto: adamr/freedigitalphotos.net
Student doktorskih studija na Univerzitetu Delaver uhapšen je zbog sumnje da je postavio skirvene kamere i tajno snimio stotine žena dok su boravile u WC-u. Havijer Mendiola - Soto (38), uhapšen je pošto su u toaletima tog univerziteta, u zidnim kutijama za tampone, otkrivene kamere. Protiv njega je podneta 21 prijava za kršenje prava na provatnost.

Kamere su otkrivene na više mesta na Univerzitetu i oko njega, između ostalih i na Biotehnološkom institutu gde je Menidola - Soto radio. Kako prenosi CNN, policija mu je oduzela lap-top, eksterni hard disk i dva mobilna telefona.

Na uređajima je otkriveno 1.500 video fajlova, mada prema prvim analizama, ni jedan od snimaka nije završio na Internetu. On je najverovatnije snimke koristio u lične svrhe.

Sumnja se da je Havijer kamere postavio 2012. godine, a policija je do sada identifikovala oko 40 njegovih "žrtava".

"Izuzetno je uznemirujuće da je ovim kriminalnim delom ugrožena privatnost toliko žena na i oko Univerziteta", izjavio je upravnik te ustanove Patrik Harker.

Univerzitet je uspostavio specijalnu telefonsku liniju i savetodavnu službu za sve one koji sumnjaju da su bili snimani, navodi Sky news.

Autor: mondo.rs

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP