Loto izveštaj na Vašem mobilnom telefonu

* Pošaljite SMS sa tekstom: FO LOTO na broj: 1310 i dobicete LOTO SMS izvestaj * Cena: 30 dinara + PDV

Naučnici izračunali: Smak sveta biće...

Foto: YouTube
Veliki asteroid kreće se prema Zemlji, a zbog siline udara pretpostavlja se da bi mogao da izbriše sve sa lica Zemlje. Astronomi na Univerzitetu u Tenesiju izračunali su tačan datum udara ovog asteroida.

Kobni dan za čovečanstvo, trenutak u kom bi taj ogroman asteroid uništio život na Zemlji je 16. mart 2880. godine, piše Independent.

Asteroid je prečnika od jednog kilometra, a padom na Zemlju izazvao bi kataklizmu poput one u kojoj su nestali dinosaurusi, tvrde naučnici.

Asteroid "1950 DA" kreće se brzinom od 15 kilometara u sekundi, a udar ovog asteroida uporediv je s detonacijom 44.800 megatona TNT-a.

Nazvan "1950 DA", ovaj je asteroid uočen još 1950. godine od kada se i traga za rešenjem na koji način bi bio uništen.

Iako se ranije mislilo da će se zbog svoje brzine, pre nego što udari u Zemlju, raspasti, najnovija računica pokazuje da se taj pozitivan scenario ipak neće odigrati, piše The Independent.

"Nakon udara asteroida iznad Čeljabinska u Rusiji u februaru 2013. kada je povređeno oko 1.500 ljudi, opet se pojavio interes za otkrivanje načina borbe protiv takvih događaja", rekao je postdoktorant Ben Rozitis.

Asteroid iznad Čeljabniska na Zemlju je stigao zbog sudara s drugim asteroidom pre 10 miliona godina.

Rešenje poput slanja nekog velikog objekta kako bi se sudario s nadolazećim asteroidom poput '"1950 DA", tvrde stručnjaci, bilo bi pogubno za Zemlju.

Takav sudar mogao bi da izazove poremećaje u kohezivnim silama i rasprsnuće velikog asteroida na niz manjih, koji bi i dalje bili opasni, a svi bi nastavili putem prema Zemlji.

Preostaje jedino da se nadamo da će za 870 godina, kada je predviđen pad asteroida na Zemlju, čovečanstvo smisliti način da uništi u ovom trenutku najozbiljniju pretnju svih vremena.

Izvor: Mondo.rs

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP