Kako rutovati Android telefon samo jednim klikom

Rutovanje Android pametnog telefona predstavlja način da se otključa operativni sistem tako da možete da instalirate neodobrene aplikacije, apdejtujete svoj OS, ubrzate (klokujete) procesor ili podesite zapravo bilo šta što vam padne na pamet a šta nije moguće na nerutovanom uređaju. A sada je to lakše nego ikad.

Foto: 24sata.rs

Naravno, prosečnom korisniku proces rutovanja može izgledati zastrašujuće, a to i nije daleko od istine. Može se desiti da zahvaljujući samo jednom pogrešnoom potezu vaš telefon postane neupotrebljiv poput cigle.

Na svu sreću, postoji nova Windows alatka koja će uz pomoć samo jednog klika mišem rutovati telefon.

U pitanju je Kingo Android Root alat koji je potpuno besplatan. Pre nego što započnete rutovanje, obavezno proverite da li se vaš telefon nalazi na spisku uređaja na kojima ovaj alat radi.

Korak 1

Skinite i instalirajte Kingo Android Root aplikaciju.

Korak 2

Aktivirajte opciju USB debugging na vašem telefonu. Ako koristite Android 4.0 ili 4.1, idite na Settings>Developer options, onda kliknite na USB Debugging.

Na verziji Androida 4.2 potrebno je da odete na Settings>About Phone>Developer Optins i onda kliknete na USB debugging.

Ako koristite Android 4.3 ili neku noviju verziju, Idite na Settings>About Phone i onda 7 puta pritisnite polje Build Number. Nakon toga će se pojaviti poruka “Vi ste sada developer”.

Onda se vratite u prethodni men i aktivirajte USB debugging u opcijama za developere.

Korak 3


Pokrenite preuzetu aplikaciju na vašem PC kompjuteru, i onda povežite smartfon putem USB kabla. Možda će vam se pojaviti poruka koja će vas pitati da li želite da aktivirate USB debugging, odgovorite potvrdno.

Korak 4


Kliknite na Root i zavalite se u stolicu dok program obavi svoje.

To je to. Ukoliko želite da obrnete proces, samo ponovo pokrenite aplikaciju, povežite smartfon i kliknite na Remove Root.

Autor: Cnet / 24sata.rs

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP