Gmail uveo blokadu nepoželjnih pošiljaoca

I tome je, najzad, došao kraj! Nepoželjnim mejlovima i njihovim pošiljaocima... Gmail je pustio u opticaj 'blokirajuću' opciju, koja korisnicima omogućava da jednostavno na vrhu poruke (kad uđu u nju), umesto 'odgovori', 'prosledi' i slično, kliknu na 'block' tj. opciju 'blokiraj', i trajno blokiraju pošiljaoca čije mejlove neće više primati i koje neće moći da vide kad su oni onlajn.

Pre blokade, Gmail je nudio mogućnost filtriranja pošte, što je značilo da je neželjena pošta završavala u drugoj datoteci (folderu), a ne u inboksu. Od sada možete sve dosadne mejlove trajno da ukinete, piše Mic. Google je objavio da je ova opcija svima na računarima dostupna od ove nedelje, dok će sledeće biti i onima koji koriste androide.

Važno je napomenuti da korisnici uvek mogu da odluče da ‘odblokiraju’ određene kontakte, što je isto dobro znati, jer nikad ne znate kad vam ko može zatrebati. Osim toga, pojavila se i opcija 'Unsubscribe' kako korisnici ne bi tražili u mejlu tu mogućnost, već mogu da klikn na vrhu, i automatski prekinu pretplatu.

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP