Loto izveštaj na Vašem mobilnom telefonu

* Pošaljite SMS sa tekstom: FO LOTO na broj: 1310 i dobicete LOTO SMS izvestaj * Cena: 30 dinara + PDV

Whatsapp postaje besplatan

Popularna aplikacija za komunikaciju na mobilnim telefonima Votsap (WhatsApp) ubuduće će biti besplatna svuda u svetu, najavio je njen osnivač Jan Kum.

Printscreen


Kum je na skupu "Digital, Life, Design" (DLD) u Minhenu, rekao da ta kompanija odustaje od zahteva za uplatu godišnje pretplate u pojedinim zemljama gde se ona plaća, kako bi se otklonile barijere koji imaju neki korisnici te aplikacije.

Kako prenose specijalizovani mediji Kum je konstatovao da, iako dolar (odnosno 99 centi) godišnje nije veliki iznos, pristup karticama za plaćanje preko interneta nije prisutno svuda u svetu.

"Jednostavno ne želimo da ljudi pomisle da bi u jednom trenutku njihova komunikacija sa svetom mogla da se prekine", objasnio je Kum razloge odluke. Do sada se nije plaćala prva godina korišćenja Votsapa, ali je za naredne godine bilo potrebno da se plati 99 centi. U Srbiji, verovatno baš zbog male raširenosti plaćanja preko interneta, pretplata nikada nije ni zaživela.

Kum je dodao da Votsap pokušava da nađe neki drugi poslovni model koji će omogućiti komunikaciju među korisnicima, ali da istovremeno ne podlegne spamu i neželjenom reklamiranju.

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP