Loto izveštaj na Vašem mobilnom telefonu

* Pošaljite SMS sa tekstom: FO LOTO na broj: 1310 i dobicete LOTO SMS izvestaj * Cena: 30 dinara + PDV

Ovako će u Beogradu izgledati nova Ulica kneza Miloša

Duž cele Ulice kneza Miloša, čija će rekonstrukcija početi sledeće godine, biće izgrađen podzemni parking, izjavio je gradski menadžer Goran Vesić.

Foto: Grad Beograd

To će biti potpuno nova ulica, ispod čitave ulice biće parking u jednom nivou, dobićemo 480 parking mesta, umesto dosadašnjih oko 250. Parkiranje će delom biti ostavljeno za stanare koji tu žive, a ostatak će biti pod komercijalnim cenama. Duž čitave ulice dobiće se po tri saobraćajne trake sa obe strane sa zelenilom između. Dobićemo ulicu koja će biti po svim svetskim standardima. To je jedna od naših najvećih i najprometnijih ulica, a ovaj način spuštanja parkinga ispod ulice je model iz Madrida i Barselone”, rekao je Vesić.

Prema njegovim rečima, Trg Slavija biće uređen tako da nijednog časa neće biti moguće stajanje, neće biti ni autobuskih stajališta ,niti će automobili moći da stanu.

“Pešački prelazi biće udaljeni od trga, što će omogućiti da, kada autobusi ili automobili uđu u Slaviju, neće imati razlog da se zaustavljaju. To će ubrzati protok saobraćaja. Rekonstrukcija počinje odmah posle beogradskog maratona u maju i trajaće 155 dana”, naglasio je gradski menadžer.

Izvor: B92

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP