Sedam tajni Gmail-a

Mada u Googleu više ne radi, navike koje je Rudolf Dutel tamo stekao i naučio, koriste mu i danas. Zato je odlučio da podeliti svojih 7 najomiljenijih saveta za korišćenje Gmaila na gadgetima koji nisu velika novost, ali pomažu da se uštedi vreme. Provorite...



1. Osposobite “Undo send” opciju za uređivanje poruke e-maila u poslednjem trenutku

Jeste li ikada u poslednjem trenutku uočili veliku gramatičku grešku, ali u brzini ste ipak pritisli send? Bez straha koristite ovu opciju koja pomaže da se stopira slanje e-maila za kratko vreme kako biste poštu mogli da ispravite.

2. Koristite uopštene sadržaje poruka kako biste uštedeli vreme


Neverovatan je procenat e-mailova koje šaljemo, a imaju veoma sličan sadržaj – najčešće kad se odnosi na nešto o čemu je već postojala koresponencija. Te duge poruke mogu biti standardizovane i prilagođene za svaki individualni razgovor. Napišite poruke i sačuvajte ih u Canned Responsed kako biste mogli da ih iskoristite u budućnosti.

3. Gmail možete da koristite i ako ste van mreže (offline)


Jedan od izazova je i raditi dok ste van mreže.

Ako često putujete i nemate baš uvek pristup internet mreži, dobro je znati da postoji opcija Gmail Offline, aplikacija koja podupire pristup e-mailu bez spajanja na mrežu. Dakle, imate pristup svojoj ranije pristigloj pošti i možete koristiti sva dokumenta sačuvana na Drive offline.

4. ‘Pauzirajte’ svoj inbox kako biste onemogućili skretanje pažnje

Mnogi ne mogu a da ne pogledaju u inbox i provere poštu. I tako pošta tokom dana stiže, a korisnik ne uspeva da se usredsredi na posao… Najbolje rešenje je Inbox Pause koji omogućava da radite svoj posao i da zadržava e-mailove kako se ne bi pojavili u inboxu sve dok niste spremni za njih.

Stisnite “pause” u inboxu, a potom i “unpause” kako bi poruke stigle do vas.

5. Smanjite gužvu tako što ćete se odjaviti sa e-mailing liste

Nije neobično biti na raznim e-mailing listama, zbog čega se lako može izgubiti kontrola nad pristiglom poštom. Zato, upoznajte Unroll.me, besplatni alat koji pomaže u organizovanju e-mailova sa newsletterima i ostalim pretplatama.

6. Čuvajte svoj Gmail sigurnim uz dve provere autentičnosti

Na Gmailu čuvamo gotovo sve naše korespondencije, fotografije, dokumenta i telefonske brojeve. Neki na njemu drže i lozinke i ostale ne-Googlove usluge koje su im potrebne za posao. Zbog toga je jako važna privatnost.

Najbolji način zaštite je aktivacija provere autentičnosti koja znači da će vam trebati i lozinka i jedinstveni kod koji stiže preko aplikacije ili SMS-a. I razne druge aplikacije i usluge koriste dvoznačnu proveru autentičnosti poput Dropboxa, Applea, Facebooka, Twittera, GitHuba i Buffera.

Ujedno, dodatni sigurnosni ključ za korisnike Gmaila koji se spajaju sa različitih računara je da osveste kako mogu biti priključeni na različitim gadgetima. Možete proveriti da li je vaš Gmail otvoren negde drugde pa se odlogovati ako je tako pomoću jednog klika.

7. Više konteksta uz Gmail notifikacije

Kad koristimo WhatsApp, dobijemo obaveštenje da je poruka uspešno poslata, uspešno isporučena i da ju je korisnik pročitao. Kad koristimo Facebook Messenger dobijemo iste takve podatke. Sve to možete i sa Sidekickom, freemimum aplikacijom za gadgete. On će pomoći da vidite ko je vašu poruku primio i pročitao.

Izvor: Fokus

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP