Loto izveštaj na Vašem mobilnom telefonu

* Pošaljite SMS sa tekstom: FO LOTO na broj: 1310 i dobicete LOTO SMS izvestaj * Cena: 30 dinara + PDV

SPEKTAKL JE POČEO: Karneval u Riju 2017.

YouTube screenshot
Pošto je od gradonačelnika Rija dobio simbolički ključ grada, kralj Momo je označio početak karnevala čiji će vrhunac biti povorka škola sambe na Sambodromu.

AP navodi da organizatori uličnih proslava ove godine troše manje novca nego prethodnih godina zbog ekonomske krize. Skoro 13 miliona Brazilaca je nezaposleno..

Ipak, poput ostatka Brazila i Rio de Žaneiro se bori sa dubokom recesijom i ekonomskom krizom koja nije zaobišla ni karnevalsku industriju. Velike plesne škole na Sambadromu žale se da se gradski fond ispraznio, a sve je manje i privatnih sponzora. "Situacija je teška već četiri ili pet godina, ali ove godine je još gore zato što su svi u krizi i cene rastu", kaže direktor jedne od školi sambe Marsio de Souza.

Slično tvrde i prodavci suvenira i kostima za neformalne ulične žurke. "Radnja je skoro prazna. Ranijih godina bilo je puno ljudi. Mogla sam da prodam kostime u vrednosti od 15.420 dolara za nedelju dana, a sad ću biti zadovoljna ako prodam četvrtinu toga", kaže prodavačica Suad Modas.

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP