Loto izveštaj na Vašem mobilnom telefonu

* Pošaljite SMS sa tekstom: FO LOTO na broj: 1310 i dobicete LOTO SMS izvestaj * Cena: 30 dinara + PDV

RTS PLANETA: Svi TV i radio programi dostupni na jednom mestu

RTS Planeta je  OTT platforma koja omogućuje da na internetu - preko vašeg računara ili mobilnih uređaja na Android ili IOS opertaivnom sistemu, gledate 11 tematskih kanala i slušate radijske programe, uživo ili odloženo. Na toj platformi svima je dostupan i arhiv Televizije i Radio Beograda, kao i deo muzičkih izdanja PGP RTS-a.
Na jedan klik postaje dostupno 60 godina televizijskog ali i 95 godina radijskog programa. Emisije, filmovi koji su obeležili epohu ali i audio-zapisi istorijskih događaja, poput govora kralja Petra Drugog u Londonu 1941. ili obraćanja Ive Andrića tokom dodele Nobelove nagrade već su deo RTS Planete, kažu u RTS-u.

"RTS Planeta je budućnost gledanja televizije i slušanja radija i kao i svi veliki javni medijski servisi koji imaju bogate programske arhive, mi nastojimo da to programsko blago koje je ne samo nacionalno već i evropsko kulturno blago, na ovaj način učinimo dostupnim svim internet korisnicima širom sveta", kaže Tanja Ćitić iz Sektora RTS-a za razvoj i nove poslove.

RTS Planeta dostupna je svima na internetu, na računarima, tabletima, a odnedavno i preko posebne aplikacije za mobilne telefone. Na svim tim uređajima, osim arhiva, programa uživo, gledaoci RTS-a mogu da vraćaju program 72 sata unazad, a imaju i dodatne tehničke mogućnost.

Korisnicima RTS-a iz riznica PGP-a, između ostalog dostupna je i prva ploča objavljena 1959. godine – "Zvižduk u osam" ali i ovogodišnja izdanja. U posebnoj kategoriji su priče koje dopisništvo RTS-a snima u 25 gradova Srbije i koje se mogu pretraživati po imenu grada ili temi.

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP