Loto izveštaj na Vašem mobilnom telefonu

* Pošaljite SMS sa tekstom: FO LOTO na broj: 1310 i dobicete LOTO SMS izvestaj * Cena: 30 dinara + PDV

Psihološki trikovi koji će vam olakšati život i odnose sa drugima

Pročitajte nekoliko psiholoških trikova koji zaista "rade" i koje možete vrlo lako da testirate.

Pixabay

Nikada ne pitajte nekoga "da li bi mogao/la...". Ako pitate na ovaj način, ljudi će to smatrati teorijskim pitanjem. Na primer, ne pitajte: "Da li bi mogla da pozoveš svoju sestru?" jer odgovor da može da znači "da, teoretski bih mogao/la. Umesto toga, recite "Molim te, pozovi svoju sestru" ili pitajte "Možeš li, molim te, da pozoveš svoju sestru".

Ako želite da nekome bude neprijatno, dok razgovarate sa tom osobom gledajte joj u sredinu čela.

Kada razgovarate sa nekim ko pokušava da izbegne odgovor na pitanje, napravite kratku pauzu i tih nekoliko sekundi ga gledajte u oči. Tako će im biti neprijatno i nastaviće da pričaju. Možda će vam reći više detalja ili će reći istinu (ako lažu) jer će misliti da su vaša tišina i pogled u oči znak da već znate istinu.

Ako želite da izgradite dobar odnos sa nekim, na primer, sa kolegom na poslu, pitajte ga da vam objasni nešto na šta već znate odgovor. Posle toga će njegovo ponašanje prema vama biti bolje.

Kada nekome postavljate pitanje, suptilno klimnite glavom. Najverovatnije je da ćete tako dobiti potvrdan odgovor. I budite obazrivi - u mnogim restoranim zaposleni koriste ovaj trik na mušterijama kako vi naručili još hrane.

Ukoliko je osoba zaista koncentrisana na posao ili je, recimo, usred ozbiljnog telefonskog razgovora, možete da pružite ruku prema njoj i daće vam šta god da joj se u tom trenutku nalazi u ruci. Moguće je čak i da se toga kasnije neće sećati. Ovaj trik radi i u drugom smeru – ako im date nešto u ruku, vrlo je moguće da to neće ni primetiti i kasnije se neće toga sećati.

U većini slučajeva, ako nekome kažete da nešto ne može da uradi, na sve moguće načine će pokušati da vam dokaže da niste u pravu.

Ako blago počnete da klimate glavom tokom razgovora, osoba sa kojom pričate će posvetiti više pažnje onome što govorite, a da ni sama ne zna zašto.

Kada ste generalno zadovoljni nekom ponudom, ali biste želeli više, pretvarajte se da ste malo razočarani. Ovo, na primer, može da bude koristan trik na pijacama gde je moguće cenjkati se.

U trenutku kada vam zvoni alarm, trebalo bi da se malo podignete, stegnete pesnice i kažete sebi "hajde!". Iako je potpuno čudno, osećaćete se svežije, motivisanije i lakše ćete ustati iz kreveta.

Ukoliko stalno brinete da li ste zaključali vrata ili isključili šporet, dok radite te stvari izgovorite neku potpuno nebuloznu frazu (ali, svaki put drugačiju). Na primer, kada isključujete šporet recite "zeleni zec", a kad zaključavate vrata "opsednuta kraba". Kada nakon toga pomisite da li ste zaključali vrata, setićete se da ste izgovorili ovu sumanutu frazu i smirićete se.

U situacijama kada osoba pokušava da vas uvuče u neku raspravu ili skandal, samo joj recite nešto lepo i ljubazno. To će je izbaciti iz takta!

Ako treba da govorite negde pred ljudima, javno, ne zaboravite da sa sobom ponesete flašicu vode. Tako, ako se desi da u trenutku "zabagujete", popijte nekoliko gutljaja vode – tako niko neće znati da ste zapravo napravili pauzu jer ste zaboravili tekst.

Kada neko u prevozu bulji u vas, gledajte u njegove/njene cipele. Ne odustajte. To će ih izludeti.

Ako imate problem sa nekim, ali ne želite da tu osobu direktno optužite za nešto, promenite način na koji govorite. Na primer, umesto "nisi zatvorio prozor", recite "prozor je ostao otvoren". Vi nećete nikoga optužiti, a po reakciji te osobe ćete shvatiti da li je kriva za nešto ili ne.

Da li ste ikada probali neki od ovih psiholoških trikova ili možda znate još neke? Pišite nam u komentarima...

Autor: Mondo.rs

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP