Loto izveštaj na Vašem mobilnom telefonu

* Pošaljite SMS sa tekstom: FO LOTO na broj: 1310 i dobicete LOTO SMS izvestaj * Cena: 30 dinara + PDV

MESTO NA KOME NE SMETE DRŽATI NOVOGODIŠNJU JELKU: Zvuči smešno, ali - sklonite je odmah odatle!

Po gradovima, čak i kućama, već je upaljena novogodišnja rasveta, za koju možda ni ne znate da je glavni neprijatelj širenju dobrog Wi-Fi signala!

Image by Afishera from Pixabay 

Zapravo, ono što će vas više zanimati jeste da je glavni krivac za slabiji signal Wi-Fi interneta u kući tokom smene dve godine niko drugi do - novogodišnja jelka, odnosno dekoracija na njoj!

Znamo da elektronika šteti dobrom rasprostiranju Wi-Fi signala, ali da li ste znali da se tome protive i lampice tj. svećice, koje kačite na jelku?O, da, prema pisanju britanskog The Independent-a u svom onlajn izdanja, mikrotalasi koje odašilju lampice na jelci i prozorima onemogućavaju komotno rasprostiranje Wi-Fi talasa i dovode do usporenja interneta. Osim jelke, za usporen net krive su i mikrotalasne pećnice, kao i svi uređaji, koji rade na sličnom principu. O ovom problemu prvo je pisala kompanija Ofcomiz Velike Britanije, koja je ove podatke obelodanila u sklopu rezultata istraživanja o brzini interneta u toj zemlji.Aplikacija Ofcom omogućava da korisnici ispitaju jačinu signala kod kuće, zagušenost, odnosno prohodnost i uporede dobijeni rezultat sa netom koji plaćaju.Dakle, kakav savet imamo za vasUdaljite jelku iz sobe u kojoj nameravate da najčešće "srčete" Wi-Fi internet i "posadite" je u neki drugi kraj kuće, nikako pored rutera - ili joj odredite najudaljeniji deo sobe u kojoj je ruter. Možda će sijati tamo negde, iz prikrajka, ali ćete makar imati bolji net.(MONDO / The Independent)

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP