Brankica Stanković: Pretnje smrću na Fejsbuku

Nakon emitovanja prvog dela emisije "Insajder" "(Ne)moć države" u kojoj su prvi put objavljeni identiteti i fotografije huligana, kao i krivična dela za koja su osumnjičeni, na "Fejsbuku" su osvanule pretnje smrću autorki ovog serijala, novinarki TV B92 Brankici Stanković * Predsednik Tadić izjavio je da "država nikako neće tolerisati nasilje huligana i kriminalaca i pretnje novinarima koji rade svoj posao".

Na sajtu TV B92 danas je preneto da su posle emitovanja emisije "Insajder" o pojedincima koji se kriju iza navijačkih grupa, na internetu autorima emisije upućene pretnje, od kojih su neke i pretnje smrću:

1. "Seko, krenula si na ljude i igru gde je život mnogo malo vredi. nisu ovo mafijaši, političari i korumpirani bogataši… žao mi te je ima da boli!"
2. "Pitanje za Brankicu, hoćeš li ti poginuti za svoju ideju. mi hoćemo... e vidiš to je naša snaga. Nikad nas nećete ugasiti."
3. "Ma svi ste vi sa b92 režimske kurve i plaćenici treba vas ukinuti što pre"
4. "Treba je zaklati i dati ovima iz b92 da je pojedu. Mrtva kurvo!!!"
5. "Treba vas ugasiti đubrad DB-ovska"
6. "Kučko nećeš dugo... odjebi bre od navijača!!!"
Osim njih, jedina reakcija za sada je slanje brojnih komentara na internetu, od kojih su mnogi neumesni i užasno vulgarni.
Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je povodom pretnji smrću upućenih novinarki TV B92 i autorki emisije "Insajder" Brankici Stanković, da "država nikako neće tolerisati nasilje huligana i kriminalaca i pretnje novinarima koji rade svoj posao.
"Država je preduzela sve mere zaštite, a nadležni državni organi reagovaće u skladu sa zakonom, uhapsiti i procesuirati svakog ko ugožava tuđe živote, rekao je predsednik Tadić.
Nastavak serijala emisije "Insajder" je u četvrtak u 22 sata.
Pogledajte ovde emisiju: Insajder B92: (Ne)moć države (VIDEO)
(Vesti Online)

10 komentara:

voldimon,  петак, 11. децембар 2009. 13:21:00 CET  

"Pas koj laje ne ujeda"glasi stara poslovica,tako da momci koji su pisali pretnje su "virtualni heroji i patriote",ali definitivno postoje i oni koji su spremni da tako nesto sprovedu u delo.
Brankice ,cuvajte se decurlije.Klinci ne razmisljaju o posledicama ,sto ih cini ludjim i hrabrijim od iskalkulisanih vodja.Klinci su ti koji su spremni da bez razmisljanja naprave takvu glupost.
Brankice ,respekt za hrabrost!Cuvaj se!

Slobodan петак, 18. децембар 2009. 09:45:00 CET  

Bravo Brankice,samo nastavi tako cela postena Srbija je uz tebe,ti si heroina srpskog novinardtva....

Анониман,  субота, 19. децембар 2009. 07:27:00 CET  

Ovo ti je vlast naredila da radis da sklonis oci javnosti od mnogo vecih problema. Nije ta grupa od 50 huligana rak rana Srbije vec mnoge druge stvari ali to Brankicu ne interesuje. Davala si Delijama nagradu za doprinos kada je to bilo u korist antisrpske kuce b92 a sta sad.
Huligane treba zatvoriti ali to je jedan minorni problem Srbije, otkrijte i resite mnogo vece problem prvo i nemojte sve navijace svrstavati u tu grupu huligana jer to pravi navijaci ne zasluzuju. Sad treba masa navijaca da nju tuzi za klevetu.

Анониман,  понедељак, 11. јануар 2010. 15:38:00 CET  

brankice ti si veliki zracak nade posle smrti naseg premijera velikog Zorana Djindjica. To su bre sve paraziti koji zive na racun ove jadne zemlje, e bas zato je i jadna sto dozvoljava da takvi uopste i zive, ali izgleda da neko od toga ima debele koristi pa zato naravno i cute. Danas je u Srbiji hrabrost reci istinu,dotle smo dosli.brankice ti si kraljica samo napred!!!!!!! nikola

Анониман,  петак, 15. јануар 2010. 03:46:00 CET  

Brankice samo tako nastavite!!!Vi ste dokaz da jos postoje hrabrost i pravda u ovoj zemlji!!!Sto se tice huligana,oni su samo glupa decurlija koja nisu svesna sta rade od svojih BEDNIH zivota...SAMO NAPRED!!!

Unknown субота, 16. јануар 2010. 23:27:00 CET  

Kamo lepe srece da se i ostale tv stanice pridruze i emituju ovakve emisije,ali one su samo nemi posmatraci.Pitali se neko moze li jedna brankica da izadje na kraj sa ovolikim manijacima.

Анониман,  среда, 27. јануар 2010. 11:05:00 CET  

sve ce to neko naplatiti svakog ceka ono sto je zasluzio pitanje je vremena mozda dan mozda godina a mozda i deset godina al uvek misa isteraju iz rupe> po za sve ::)))))

Анониман,  недеља, 21. март 2010. 22:38:00 CET  

"Bravo Brankice,samo nastavi tako cela postena Srbija je uz tebe"
ala ste vi Srbijanci samodestruktivni i glupi...
nikada od nje neće biti SRPKINJE
samo prodana duša

Анониман,  четвртак, 22. април 2010. 16:27:00 CEST  

veliki pozdrav za veliku i hrabru zenu.grupa nadrogiranih klinaca koji ne razmisljaju o posledicama i tezini njihovih reci zasticeni od raznoraznih darka sarica i njemu slicnim ljudima,ti ljudi i ne znaju sta znaci ljubav prema klubu.s obzirom u kakvoj drzavi zivimo nije ni cudo sto nam se desavaju takve stvari.uz tebe do konacne pobede

Анониман,  четвртак, 24. март 2011. 01:57:00 CET  

Brankice ja da se pitam nazvao bi neku ulicu u Beogradu po vama. Najhrabrija ste osoba na svetu! Sve najbolje vam zelim i dacu vam jedan savet: Ovim navijacima jeb..e nanu naninu! :) Puno pozdrava od pravog patriote koji ceni evropske vrednosti.

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP