"Restartujte" mozak

Radite, umorni ste, iscrpljeni i pod stresom? Evo kako da se opustite i odmorite mozak od svakodnevnih aktivnosti.

Šetajte i družite se sa prijateljima. Da biste odmorili mozak, dovoljna je šetnja od 20, 30 minuta, koja će obnoviti moždane ćelije, a smeh i lepo provedeno vreme sa društvom svakako ne mogu da škode.

Boravak u prirodi će vam sigurno popraviti raspoloženje i osvežiti vas. Već je dokazano i da čovek bolje i više pamti dok hoda u prirodi, nego što je to slučaj kada vreme provodi u zatvorenom prostoru.

Izađite iz svakodnevice i probajte nešto novo! Ako volite da gledate trilere, pogledajte, npr. neku  romantičnu komediju ili eksperimentišite sa novim receptima u kuhinji, čitajte, slušajte muziku, bavite se hobijem...

Kako biste dobro obavili svoje svakodnevne obaveze, potrebno vam je nekoliko sati sna. Osim što ćete bolje raditi i lepše se osećati, kvalitetan san će smanjiti i rizik od srčanih bolesti i ojačati vaš imunitet.

Ako baš nemate vremena za pravi odmor i čekaju vas obaveze, onda pokušajte da pravite male pauze tokom dana. To će vam pomoći da bar malo umanjite stres i lakše preživite naporan dan.

Imajte na umu da najbolje pamtimo ujutru, kada je mozak odmoran i pokušajte da svoj raspored pravite prema tome. Važno je da se dobro organizujete i pravite kratke pauze jer ćete tako brže završiti svoje obaveze, a mozak ćete manje izložiti stresu nego što je to slučaj kada radite "na brzinu", više stvari u isto vreme.
(Mondo)

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP