Novak Đoković: Šampionski recept za testeninu sa pesto sosom

U svojoj knjizi "Serviraj za pobedu", Novak Đoković piše o tome koliko mu je specijalan režim ishrane pomogao u postizanju zavidnih sportskih rezultata. Knjiga nije kuvar, ali sadrži 20 recepata. Evo jednog za testeninu sa pesto sosom.

"Ono što me je zaista  inspirisalo da napišem ovu knjigu, jeste saznanje da mogu da vam pokažem kako da izmenite ne samo svoj život, već i čitav doživljaj življenja za samo 14 dana. Budićete se lakše i imati više energije i primetićete razliku u svom izgledu. Ubrzo ćete naučiti da slušate svoje telo, da pratite šta traži i razumete šta želi da izbegavate", napisao je Novak Đoković u uvodu knjige "Serviraj za pobedu".

I treba mu verovati, s obzirom na rezultate koje je postigao.

Pre nego što "navalite" na knjigu, spremite špagete sa pesto sosom po jednom od 20 recepata koje preporučuje jedan od najbolji tenisera na svetu.

Bezglutenska testenina sa super pesto sosom (za četiri porcije)

Potrebno:

- 3 šolje svežeg bosiljka i  još malo za ukras, po želji
- ¾ šolje krupno seckanih oraha
- 3 čena belog luka, krupno seckanog
- ½ kašičice morske soli
- 2 kašike svežeg limunovog soka
- 5 šolja pirinčane testenine
- seckani sušeni paradajz, po želji

Priprema:

Da napravite pesto sos, stavite bosiljak, orahe, beli luk i morksu so u multipraktik i promešajte da dobijete zrnastu smesu. Polako dodajte maslinovo ulje i mešajte jedan minut, da dobijete sitno seckanu, ali ne kremastu masu. Dolijte limunov sok, promešajte i začinite po ukusu. Sve to sipajte u veliku činijiu.
U šerpi srednje veličine skuvajte pirinčanu testeninu prema uputstvu na ambalaži. Procedite i ostavite malo vode u kojoj se kuvala testenina. Promešajte testeninu sa pesto sosom i razredite po potrebi sa malo sačuvane vode od kuvanja.
Ukrasite listićima bosiljka i sušenim paradajzom, po ukusu.
(MONDO)

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP